11. Jūlijs 2016 11:16
Jaunumi
RJA veicina mākslas tiesību attīstību Latvijā

No 2016.gada 11. līdz 15.jūlijam Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) organizē intensīvo kursu “Ievads mākslas tiesībās Baltijas – Ziemeļvalstu reģionā,” kas ir labs pamats turpmākajai mākslas tiesību attīstībai Latvijā. Tā kā aktualizējušies tādi jautājumi kā autortiesības, vārda brīvība, mākslas darbu nosaukumu aizsardzība, mākslas darbu zādzība, folkloras aizsardzība, radusies nepieciešamība attīstīt zinātni arī šajā jomā.

Pasākumā piedalīsies 40 studenti no piecām valstīm (Norvēģijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Zviedrijas) un astoņām dažādām universitātēm. 12 pārstāvji būs no Latvijas un pārstāvēs RJA un Latvijas Universitāti. Lekcijas pasniegs 10 dažādu valstu pasniedzēji.

Kā norāda RJA direktore Karīna Kulberga, “RJA pamatvērtības ir augsti kvalificēti mācībspēki un izglītība, turklāt vēlamies studentiem un interesentiem piedāvāt arvien jaunas tēmas, kas ne tikai teorētiski, bet arī praktiski spētu uzlabot tiesību aizsardzību. Esam gandarīti, ka šoreiz izdevies piesaistīt arī Nordplus Higher Education Programme atbalstu, kas sniegs ieguldījumu studentu attīstībā un ļāvis piesaistīt vairākus starptautiski atzītus pasniedzējus. Tas ir pirmais pasākums, kas veltīts mākslas tiesībām Ziemeļvalstu reģionā un ceram, ka tas būs labs pamats attīstīt šo nozari.”

Šoreiz kursa dalībnieki būs studenti no dažādām valstīm, taču, ņemot vērā tēmas aktualitāti, arī turpmāk plānots organizēt apmācības par mākslas tiesībām plašākam dalībnieku lokam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties