21. Februāris 2024 11:52
Jaunumi
Seminārs par maldinošu dizainu, atkarību izraisošām platformām un mākslīgo intelektu ar RJA viesprofesoru Dr. Marku Leiseru
Attēls: RJA

Ja vēlaties uzzināt par atkarību izraisošiem tiešsaistes pakalpojumu dizainiem, kas izmanto cilvēka iracionalitāti lēmumu pieņemšanā, un kā ir plānots tos regulēt, aicinām piedalīties sarunā ar Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) Tehnoloģiju tiesību viesprofesoru Dr. Marku Leiseru (Mark Leiser) 6. martā plkst 17.00 RJA telpās Strēlnieku 4 k-2.

Reģistrējies bezmaksas pasākumam šeit: https://bit.ly/49k8BEF

Dr. Leisers stāstīs par tehnoloģiju uzņēmumu jau sen piekopto taktiku tiešsaistes platformu dizaina radīšanā, izmantojot cilvēku iracionalitāti lēmumu pieņemšanā un pielietojot maldinoša dizaina metodes (dark patterns). Šīs metodes neuzkrītoši piespiež lietotājus rīkoties pretēji viņu interesēm, piemēram, piekrist nelabvēlīgiem noteikumiem un nosacījumiem vai piekrist savu personas datu apstrādei.

Tradicionālie regulējošie pasākumi, tostarp GDPR, Digitālo pakalpojumu likums un Digitālā tirgus likums, galvenokārt pievēršas šīm praksēm tiešsaistes saskarnes līmenī, taču pieaug izpratne par to, ka daudzas manipulatīvas stratēģijas ir dziļāk sakņotas sistēmas arhitektūrā. Dr Leisers runās par vairākām iniciatīvām, kuru mērķis ir cīnīties pret šādiem manipulatīviem dizaina paraugiem.

Dr. Leisers ir viens no RJA Tehnoloģiju tiesību maģistra programmas mācībspēkiem. Dr. Leisera pētījumi un lekcijas koncentrējas uz tiesībām un digitālajām tehnoloģijām, tādām kā pamattiesības, e-komercija, regulējuma teorija un platformu regulējums, līgumu slēgšana, drošība, privātums, vārda brīvība, kibernoziedzība; kā arī parādībām, kas saistītas ar maldinošu dizainu, patērētāju aizsardzību un mākslīgā intelekta un digitālo tehnoloģiju izmantošanu un regulēšanu. Savus pētījumus viņš prezentējis ANO, Eiropas Parlamentā, Eiropas Padomē un dažādās regulējošās institūcijās.

Seminārs notiks angļu valodā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties