11. Aprīlis 2024 12:07
Jaunumi
ES Vispārējās tiesas spriedumu par sankciju atcelšanu pret P. Avenu un M. Fridmanu sekas – sankcijas turpina būt spēkā, kamēr netiek veikti grozījumi Padomes Regulā
2

Saistībā ar Eiropas Savienības Vispārējās tiesas spriedumiem lietās T-301/22 un T-304/22, ar ko apmierināti Pjotra Avena un Mihaila Fridmana lūgumi atcelt piemērotos ierobežojošos pasākumus jeb sankcijas, Finanšu izlūkošanas dienests informē, ka spriedumi nenozīmē automātisku sankciju atcelšanu.

FID skaidro, ka kamēr personas ir iekļautas Padomes Regulas (ES) Nr. 269/2014 (2014. gada 17. marts) par ierobežojošiem pasākumiem attiecībā uz darbībām, ar ko tiek grauta vai apdraudēta Ukrainas teritoriālā integritāte, suverenitāte un neatkarība (turpmāk – Regula) I pielikumā, tikmēr Regulā noteiktie ierobežojošie pasākumi joprojām ir spēkā. Lai personas no Regulas I pielikuma tiktu svītrotas, ir nepieciešams attiecīgs Eiropas Savienības Padomes lēmums par Regulas grozīšanu.

Saskaņā ar Regulā noteikto šobrīd jāturpina nodrošināt Pjotra Avena un Mihaila Fridmana īpašumā, turējumā un kontrolē esošo finanšu līdzekļu un saimniecisko resursu iesaldēšanu, un ir aizliegts darīt pieejamus līdzekļus vai saimnieciskos resursus.

Lai uzzinātu aktuālo informāciju par izmaiņām sankciju sarakstos, aicinām sekot līdzi informācijai FID tīmekļa vietnē sankcijas.fid.gov.lv

 

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Inga Reine
11. Aprīlis 2024 / 20:12
0
ATBILDĒT
Latvijas vienīgajam juridiskajam žurnālam, kā arī Latvijas kompetentajām iestādēm vajadzētu spēt izlastīt, ja ne pašu spriedumu, tad vismaz oficiālu preses relīzi, lai atrastu pareizo atbildi uz jautājumu, kura tiesa ir pasludinājusi spriedumu. Kauns.
Inga Reine > Inga Reine
12. Aprīlis 2024 / 19:04
0
ATBILDĒT
Paldies par veikto labojumu
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties