29. Februāris 2024 09:21
Jaunumi
Izmaiņas piekļuvē goAML
Attēls: Finanšu izlūkošanas dienests

FID ir izstrādājis FID Autentifikācijas portālu, kurš nodrošinās pieslēgšanos goAML videi caur Latvija.lv un uzlabos pieslēgšanās drošību goAML sistēmai.

Paredzams, ka tas sāks darboties 8. martā, un šīs izmaiņas skars gan esošos, gan topošos goAML lietotājus. Pieslēgšanās adrese būs līdzšinējā: https://goaml.fid.gov.lv, bet sākotnējais logs būs atšķirīgs (skat.  attēlu).

Lai piekļūtu goAML sistēmai, jebkuram esošajam lietotājam būs jāreģistrējas Portālā un jāpiesaista esošais goAML konts vai konti. Kontu sasaiste notiks automātiski, ja lietotājs portāla konta izveidei izmantos Latvija.lv  un arī goAML konts vai konti būs ar lietotāja personas kodu. Reģistrējoties ar e-pastu un pieslēdzoties Portālam ar e-pastu, obligāti būs jāizmanto divfaktoru autentifikācija – sistēmā jāievada uz mobilo tālruni atsūtītais apstiprinājuma kods.

Portāla un goAML  kontu sasaiste būs jāveic tikai vienreiz un arī jaunajiem  goAML lietotājiem šī sasaiste notiks automātiski, jo sākumā potenciālie goAML lietotāji izveidos kontu FID portālā un tad pieteiks kontu goAML sistēmā. Vienai fiziskai personai portālā varēs būt tikai viens konts. Portāls pārbaudīs personas datu dublēšanos un neļaus izveidot kontu ar jau esošiem datiem. Arī goAML konts varēs būt piesaistīts tikai vienam FID Portāla kontam.

Pats darbs goAML un ziņojumu iesniegšanas process mainīts netiks.

FID IT darbinieki nepieciešamības gadījumā sniegs atbalstu, lai pāreja no goAML pieslēgšanās procesa ar goAML lietotājvārdu un paroli uz pieslēgšanos caur Latvija.lv vai divfaktoru autentifikācijas procesu noritētu ātri un vienkārši.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties