13. Februāris 2024 11:54
Jaunumi
Baltijas starptautisko tiesību gadagrāmatas 21. sējuma atvēršana un diskusija 16. februārī plkst. 10.00 tiešsaistē
Attēls: Rīgas Juridiskā augstskola

Aicinām pievienoties uz Baltijas starptautisko tiesību gadagrāmatas 21. sējuma atvēršanu un diskusiju 16. februārī plkst. 10.00 tiešsaistē. Par sējuma publikācijās pētīto tēmu – Krievijas īstenotā kara Ukrainā tiesisko izvērtējumu, velkot paralēles ar Baltijas valstu okupāciju 1940. gadā, runās gadagrāmatas galvenā redaktore, Eiropas Tiesas tiesnese Dr. Ineta Ziemele, RJA rektors Dr. Adams Čarnota (Adam Czarnota), Rīgas Stradiņa Universitātes profesors, Dr.iur. Jānis Grasis, un RJA lektore Ieva Miļūna. Diskusija notiks angļu valodā.

Vairāk par pasākumu un pieteikšanās šeit: https://bit.ly/BYIL_16_Feb_LV

Baltijas starptautisko tiesību gadagrāmata juridisko publikāciju saimei pievienojās 2001. gadā kā vienīgais triju Baltijas valstu tiesību zinātnieku kopīgi gatavotais ikgadējais starptautiskais juridiskais izdevums angļu valodā, kurā tiek publicēti zinātniskie pētījumi starptautisko tiesību un Eiropas tiesību jomā. Katrs gadagrāmatas sējums fokusējas uz kādu tēmu, kas ir īpaši svarīga starptautisko tiesību attīstībā. Gadagrāmata kalpo kā būtisks, ekskluzīvs informācijas avots par Igaunijas, Latvijas un Lietuvas praksi starptautisko tiesību jomā.

Gadagrāmata tiek izdota, Rīgas Juridiskajai augstskolai (RJA) sadarbojoties ar Brill/Nijhoff izdevniecību, un tās izdošanu pārrauga Baltijas valstu redaktoru padome RJA profesores Inetas Ziemeles vadībā.

Neraugoties uz piederību Baltijas tiesību telpai, gadagrāmatas mērķis ir veicināt domas attīstību, standartu noteikšanu un atbilstošas prakses visā pasaulē. Apskatītie jautājumi ir par Baltijas valstu pretenzijām uz valsts nepārtrauktību starptautiskajās tiesībās, ar to saistītie valsts atbildības jautājumi, dažādi izaicinājumi starptautiskajā cilvēktiesību likumdošanā, fokusējoties uz bioētiku un cilvēktiesībām, kā arī Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumi.

Vairāk nekā 20 gadu laikā gadagrāmatā publicēti 195 raksti, kurus sarakstījuši 215 autori no 36 pasaules valstīm.

Nesen gadagrāmata tika iekļauta izdevniecības Elsevier daudznozaru zinātnisko publikāciju bibliogrāfiskās un citēšanas informācijas datubāzē Scopus, kas satur ierakstus par vairāk kā 21 000 žurnāliem, 86 000 e-grāmatām un 6,8 miljoniem konferenču materiālu, kā arī 27 miljoniem patentu.

Visi gadagrāmatas sējumos publicētie raksti ir atrodami HeinOnline datubāzē, kas Latvijā ir pieejama tikai Rīgas Juridiskās augstskolas bibliotēkā. HeinOnline visvairāk citētie ir ar Baltijas valstu neatkarības atjaunošanu saistītie raksti. Otra lielākā citēto rakstu grupa ir veltīta kibervidei un kiberuzbrukumu juridiskajai analīzei.

Vairāk par Baltijas starptautisko tiesību gadagrāmatu var lasīt šeit: https://enciklopedija.lv/skirklis/175857

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties