26. Oktobris 2023 16:53
Jaunumi
2023. gada 2. novembrī notiks RJA rīkotā ikgadējā Cilvēktiesību konference

2023. gada 2. novembrī notiks Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) organizētā ikgadējā konference par aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem Latvijā “Cilvēktiesības Latvijā un Eiropā – kad sportā ienāk cilvēktiesības”. Konference notiks latviešu valodā, no plkst 10.00 – 15.00.

Konferencē piedalīsies Eiropas Savienības Tiesas tiesnese un RJA profesore Dr. Ineta Ziemele, Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Dr. Mārtiņš Mits, Valsts prezidenta padomniece likumdošanas un starptautisko tiesību jautājumos, bijusī Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce, jurists Latvijas Pastāvīgajā Pārstāvniecībā Eiropas Savienībā Briselē, sporta tiesību speciālists Edgars Gūte, Latvijas Antidopinga biroja direktors Mārtiņš Dimants un Latvijas Olimpiskās komitejas Juridiskā dienesta vadītājs Raitis Keselis. Konferenci atklās Latvijas Republikas tieslietu ministre Dr. Inese Lībiņa-Egnere, RJA rektors Dr. Adams Čarnota un Dr. Mārtiņš Mits.

Eiropā un pasaulē turpinās nopietnu krīžu laiks, kas tiešā veidā skar cilvēktiesību aizsardzības efektivitāti. Latvijā pēdējā gadā daudzi cilvēktiesību jautājumi bijuši ziņu virsrakstos. Kara apstākļos Latvijā īpaši priekšplānā izvirzās valsts drošības jautājums. Valsts drošība veidojas no daudziem faktoriem. Katra iedzīvotāja Satversmē un starptautiskajos cilvēktiesību dokumentos noteikto tiesību aizsardzība arī veido valsts drošību. Šādā kontekstā ikgadējā cilvēktiesību konferencē atskatīsimies uz aktuāliem spriedumiem Eiropas Cilvēktiesību tiesā un Eiropas Savienības Tiesā, stāsta RJA profesore Ineta Ziemele.

Latvijā šis ir bijis sporta uzvaru gads un uzvaras tik trauksmainā laikā ir nepieciešamas. Taču sports arī nav varējis izvairīties no daudziem tiesību jautājumiem. Tieši otrādi, sportā ir daudzi un sarežģīti tiesību, tostarp, cilvēktiesību jautājumi. Tādēļ pirmo reizi konferences tradīcijā paskatīsimies uz sportu no cilvēktiesību perspektīvas viedokļa.

Lūgums reģistrēt klātienes dalību konferencē šeit: https://bit.ly/CTK_2023

RJA uzsāka ikgadējās Cilvēktiesību konferences organizēšanu 2006.gadā, atsaucoties uz toreizējās Eiropas Cilvēktiesību Tiesas tiesneses, RJA profesores Inetas Ziemeles ierosinājumu. Cilvēktiesību konference ir ieņēmusi stabilu vietu Latvijas akadēmisko un profesionālo pasākumu klāstā. To plaši apmeklē visdažādāko juridisko profesiju pārstāvji – Satversmes un vispārējās jurisdikcijas tiesu tiesneši un to palīgi, prokurori, advokāti, ministriju ierēdņi, Saeimas deputāti un Juridiskā biroja pārstāvji, tiesībsarga un nevalstisko organizāciju pārstāvji, studenti. Apvienojot akadēmisko un profesionālo aspektu, diskusijas cenšas sniegt ieskatu aktuālajās Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas piemērošanas problēmās Latvijā, veicināt izpratni par problēmu cēloņiem un risinājumiem to novēršanai. Tādēļ konference pirmkārt ir domāta tiem, kuru profesionālā darbība ir saistīta ar Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas ievērošanas nodrošināšanu, taču tā ir noderīgs informācijas avots par cilvēktiesību aizsardzības aktualitātēm Latvijā ikvienam interesentam.

Konferences programma pieejama šeit.

Konferences tiešraide būs pieejama RJA mājas lapā un Facebook vietnē, kā arī portālos juristavards.lv un lsm.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties