25. Aprīlis 2016 10:52
Jaunumi
RJA Satversmes sapulce par jauno rektoru virza profesoru Melu Keniju

Rīgas Juridiskā augstskolas (RJA) Satversmes sapulce par rektoru apstiprinājusi profesoru Melu Keniju (Mel Kenny), kuru virzīs apstiprināšanai Ministru kabinetā.

M. Kenijs šobrīd ir Eiropas Tiesību zinātņu centra direktors prestižajā Ekseteras tiesību skolā (Apvienotā Karaliste). 2001. gadā Brēmenes Universitātē viņš ir ieguvis doktora grādu tiesību zinātnē. Viņa akadēmiskā darbība ir atzinīgi novērtēta, strādājot Leipcigas, Brēmenes un Lucernas Universitātēs, kur viņš ir pasniedzis lekcijas komerctiesībās, konkurences tiesībās un finanšu tiesībās.

Kopš 2008. gada M. Kenijs ir bijis vieslektors RJA. Tādējādi viņš ir labi iepazinis Latvijas akadēmisko vidi un ir jau ilgstoši saistīts ar RJA. Viņš ir sniedzis lekcijas konkurences tiesībās un finanšu tiesībās, kas ir būtiskas RJA studiju kursos. Pie tam profesors ir arī daudzu publikāciju un grāmatu autors starptautiski atzītās izdevniecībās. Savas līdzšinējās darbības laikā M. Kenijs ir aktīvi piesaistījis finansējumu pētījumiem savās augstskolās, piemēram, Marijs Kirī programmā.

RJA īsteno studiju programmas, kas izglīto studentus starptautiskajās un Eiropas Savienības tiesībās, turklāt nodrošina to angļu valodā. Lai turpinātu sekmīgi attīstīt RJA starptautisko ievirzi, nezaudētu globālo konkurenci par studējošajiem, piesaistītu ārvalstu studentus, RJA rektoram ir jābūt ārvalstīs atzītam un atpazīstamam, kā arī jābūt apveltītam ne tikai ar akadēmiskajām prasmēm, bet arī vadītāja iemaņām. Līdz ar to Satversmes sapulce vienbalsīgi atbalstīja M.Kenija virzīšanu apstiprināšanai rektora amatā.

Profesora Kenija apstiprināšana sekmēs RJA līdzšinējās misijas sekmīgu īstenošanu augstākās izglītības kvalitātes veicināšanā Latvijā un ārpus tās robežām.

Līdzšinējais rektors Džordžs Ulrihs (George Ulrich) beigs pildīt rektora pienākumus š.g. septembrī pēc diviem veiksmīgi aizvadītiem termiņiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties