14. Aprīlis 2016 17:14
Jaunumi
Zvērinātu advokātu birojs “Klotiņi & Serģis” kļūst par galveno „Riga Moot 2016” atbalstītāju

2016. gada 13. aprīlī Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) direktore Karīna Kulberga un zvērinātu advokātu biroja “Klotiņi & Serģis” (European Law Firm biedrs) zvērināti advokāti Pēteris Serģis un Ivo Klotiņš parakstīja vienošanos par starptautiskās tiesu izspēles “Riga Moot 2016” atbalstīšanu, kļūstot par galveno „Riga Moot 2016” sponsoru.

Kā norādīja RJA direktore K. Kulberga: “Mēs esam ļoti gandarīti, ka mums ir izveidojusies jau ilglaicīga sadarbība ar biroju “Klotiņi un Serģis”, kuri atbalstīja arī mūsu pirmo Riga Moot tiesu izspēli 2014. gadā. Ņemot vērā Rīgas Juridiskās augstskolas starptautisko profilu esam priecīgi, ka ir izdevies sagatavot izspēles tematu, kas piesaistījis plašu interesentu loku no ārvalstīm, un ka sponsoru dotācija kalpojusi par papildus motivatoru – gan naudas balvai par pirmo vietu, gan palīdzot daļēji segt uzturēšanās izdevumus ārvalstu komandām Rīgā izspēles laikā.”

Savukārt zvērinātu advokātu biroja “Klotiņi & Serģis” zvērināts advokāts I. Klotiņš uzsvēra: “Mums ir svarīgi veicināt to studentu attīstību, kas savā karjerā un izaugsmē iegulda daudz darba un laika. Tā kā esmu RJA absolvents, zinu, ka šādas tiesu izspēles palīdz studentiem saprast to, kā tiesības darbojas reālajā dzīvē un darbā. Esam patiesi priecīgi, ka ar savu atbalstu varam arvien vairāk studentiem sniegt iespēju piedalīties tiesas procesā, kas ļoti tuvināts īstai sēdei.”

Jau trešā starptautiskā tiesas procesa izspēle „Riga Moot 2016” šogad notiks 2. un 3. jūnijā. Tajā piedalīsies 10 komandas, pārstāvot tādas valstis kā Latvija, Baltkrievija, Lietuva, Ukraina un Gruzija.

Tiesas procesa izspēle risināsies angļu valodā un tās temats būs “Bēgļu jautājuma problemātika Bundorfa jūrā”. Dalība tiesas procesa izspēlē ir lieliska iespēja padziļināt zināšanas noteiktos tiesību jautājumos, kā arī uzlabot prasmes, kas nepieciešamas profesionālajai jurista karjerai – publiskās uzstāšanās un argumentācijas prasmes, kā arī sadarbību komandā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties