9. Aprīlis 2024 17:19
Jaunumi
Kurzemes apgabaltiesa piespriež divu gadu brīvības atņemšanu Valerijam Lazarevam par uzbrukumu jaunietim ar Ukrainas karogu

Šodien, 2024. gada 9. aprīlī, Kurzemes apgabaltiesa atcēla pirmās instances tiesas spriedumu daļā par nosacītas notiesāšanas piemērošanu apsūdzētajam Valerijam Lazarevam, kurš uzbruka jaunietim, kas ap pleciem bija aplicis Ukrainas karogu. Līdz ar to V. Lazarevam būs jāizcieš divu gadu cietumsods ieslodzījuma vietā.

2022. gada maijā apsūdzētais, nacionālu motīvu vadīts huligāniski un aizskaroši uzbruka jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs, nodarot viņam miesas bojājumus. V. Lazarevs, atrodoties sabiedriskā vietā, apzināti pauda cinisku jaunieša interešu – atbalsta izrādīšanu Ukrainai, nonievāšanu. Pēc miesas bojājumu nodarīšanas cietušajam, apsūdzētais no notikuma vietas aizbrauca.

Savukārt 2023. gada 10. oktobrī Rīgas rajona tiesa Jūrmalā atzina par vainīgu bijušo policisti Anastasiju Cvirko un sodīja ar 15 minimālajām mēnešalgām (9300 eiro) par to, ka apsūdzētā, būdama Valsts policijas amatpersona, neziņoja par sava dzīvesbiedra Valerija Lazareva uzbrukumu jaunietim.

A. Cvirko amata pienākumos ietilpa atklāt un izmeklēt noziedzīgus nodarījumus, taču viņa tos ignorēja, kā arī neatklāja policijai likumpārkāpumu izdarījušā vīrieša atrašanās vietu un apzināti sniedza nepatiesu informāciju likumsargiem, kuri bija ieradušies aizturēt uzbrucēju. A. Cvirko sodīta par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu. Viņa, kā valsts amatpersona, ar šo rīcību diskreditēja policiju kā valsts pārvaldes institūciju, grāva tās reputāciju un apdraudēja kriminālprocesa atklāšanu un izmeklēšanu.

Rīgas rajona tiesas tiesnese Ingrīda Bite konstatēja, ka apsūdzētās Anastasijas Cvirko rīcības dēļ tika ietekmēts Valsts policijas darbs, kurai ir jāatklāj un jānovērš noziedzīgs nodarījums. Turklāt apsūdzētās rīcības dēļ tika traucēta un apdraudēta cita kriminālprocesa izmeklēšana, atklāšana un novešana līdz taisnīgam krimināltiesisko attiecību noregulējumam, tajā skaitā tika nodarīts cietušajam tiesību aizskārums. Vienlaikus ar galīgo nolēmumu, tiesa pieņēma arī blakus lēmumu pret Valeriju Lazarevu par apzināti nepatiesu liecību sniegšanu.

Pirmās instances tiesa 2023. gada 15. jūnijā Valerijam Lazarevam piesprieda divu gadu nosacītu brīvības atņemšanu ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Cietušais pirmās instances tiesas spriedumu pārsūdzēja. 

Kurzemes apgabaltiesas pilns spriedums būs pieejams šā gada 23. aprīlī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties