1. Marts 2024 15:59
Jaunumi
Tiesa attaisno bijušo veselības ministri, nekonstatējot viņas darbībās noziedzīga nodarījuma sastāvu

Šā gada 29. februārī Rīgas pilsētas tiesa pasludināja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu apsūdzēta bijusī veselības ministre Ilze Viņķele.

Prokuratūra apsūdzēja I. Viņķeli par to, ka viņa, apzinoties situāciju ar Covid-19 vīrusa straujo pieaugumu Latvijā (no 2020. gada 7. marta) un ņemot vērā, ka Eiropas Savienības sertificētās vakcīnas pasaules tirgū būs pieejamas ierobežotā apjomā, līdz 2021. gada 7. janvārim neveica darbības, kas nodrošinātu Covid-19 vakcinācijas stratēģijas izstrādāšanu. Šīs darbības viņai, kā veselības ministrei, bija jāveic saskaņā likumu.

Tiesa atzina bijušo veselības ministri par nevainīgu un attaisnoja viņu celtajā apsūdzībā par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu (Krimināllikuma 319. panta pirmā daļa).

Zane Aldiņa, Rīgas pilsētas tiesas tiesnese: “Tiesas izmeklēšanā neapstiprinājās apsūdzībā norādītie apstākļi, kas bija par pamatu apsūdzības celšanai. Tiesas plašāku skaidrojumu par attaisnojošo spriedumu būs iespējams uzzināt pēc pilna sprieduma sagatavošanas.”

Rīgas pilsētas tiesas spriedums vēl nav stājies spēkā. Lietas dalībnieki 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja lietā tiek sagatavots pilns spriedums, to var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties