27. Oktobris 2023 13:42
Jaunumi
Zvērinātai advokātei par liecinieka nelikumīgas iespaidošanas organizēšanu – 420 sabiedriskā darba stundas

2023. gada 26. oktobrī Kurzemes rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēta kāda zvērināta advokāte par liecinieka iespaidošanas, kas saistīta ar vardarbības piedraudējumu, organizēšanu nolūkā panākt, lai liecinieks dod nepatiesu liecību kādā kriminālprocesā par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, un liecinieka apzināti nepatiesas liecības sniegšanas organizēšanu, un iegūtā viltotā rakstveida pierādījuma, kas tieši attiecas uz tiesā izskatāmo krimināllietu un kuram ir nozīme tās pareizā izspriešanā, iesniegšanu tiesā, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piemēroja viņai 420 sabiedriskā darba stundas.

Kā izriet no lietas materiāliem, iepriekš minētās darbības apsūdzētā advokāte veikusi sava klienta interesēs, lai nodrošinātu viņam fiktīvu alibi saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Tāpat šajā kriminālprocesā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis, kurš izpildīja zvērinātas advokātes norādījumus un nelikumīgi, piedraudot ar vardarbību, iespaidoja liecinieku, lai viņš dod nepatiesas liecības un paraksta apliecinājumu par to, ka no advokātes klienta ir aizņēmies 1000 eiro un vēlāk daļu – 650 eiro – atdevis kā aizdevuma daļu, lai gan faktiski šāds aizdevums nebija noticis. Tiesa atzina vīrieti par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piemēroja viņam 400 sabiedriskā darba stundas.

Šādus sodus minētajā apmērā tiesas debatēs lūdza piespriest apsūdzētajiem arī valsts apsūdzības uzturētājs – Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors.

Procesā iesaistītās personas desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties