4. Oktobris 2023 14:05
Jaunumi
Prokuratūra tiesai nosūta krimināllietu par bēgšanu no ieslodzījuma vietas

2023. gada 4. oktobrī Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par bēgšanu no ieslodzījuma vietas.

Kā iepriekš publiski izskanējis, 2023. gada 23. jūlijā Valsts policija meklēja kādu vīrieti, kurš bija izbēdzis no ieslodzījuma vietas. Saskaņā ar apsūdzību vīrietim kāda cita kriminālprocesa ietvaros bija piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums –, un viņš ievietots ieslodzījuma vietā – Rīgas Centrālcietumā. Apsūdzētajam radās nodoms no ieslodzījuma vietas aizbēgt. Apsūdzētais, apzinoties, ka viņu neviens nenovēro, un pārvietojoties pa Rīgas Centrālcietuma teritoriju, nokļuva administratīvo ēku pagalmā. Tur viņš uzkāpa uz dienesta ēkas jumta un pārkāpa uz blakus esošās ēkas jumta, no kura tālāk pārlēca pāri Centrālcietuma ārējam nožogojumam, tādējādi izbēgot no ieslodzījuma vietas. Tās pašas dienas vakarā apsūdzēto vīrieti aizturēja Valsts policijas amatpersonas.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties