5. Jūlijs 2023 15:16
Jaunumi
2023. gada ziņojums par tiesiskumu: panākts progress saistībā ar 65 % ieteikumu, bet ir vajadzīga turpmāka rīcība

Eiropas komisija šodien publicēja ceturto ikgadējo ziņojumu par tiesiskumu, kas atspoguļo tiesiskuma situāciju katrā dalībvalstī.

Lai gan dažās ES dalībvalstīs joprojām pastāv bažas par tiesiskumu, ziņojums ir kļuvis par galveno pārmaiņu un pozitīvu reformu virzītājspēku. Faktiski 65 % no pagājušā gada ieteikumiem ir pilnībā vai daļēji īstenoti. Tas liecina, ka dalībvalstīs turpinās nozīmīgi centieni, lai īstenotu iepriekšējā gada ieteikumus.  Ņemot vērā, ka reformas tiesiskuma regulējuma uzlabošanai prasa laiku, tā ir būtiska attīstība tikai viena gada laikā. Tajā pašā laikā dažās dalībvalstīs joprojām pastāv sistēmiskas problēmas.

Šodien publicētais dokumentu kopums, kā katru gadu, ietver paziņojumu, kurā aplūkota situācija ES kopumā, un 27 valstu sadaļas, kurās aplūkotas būtiskas norises katrā dalībvalstī kopš 2022. gada jūlija. Ziņojumā ir iekļauts pagājušā gada ieteikumu novērtējums un atkal sniegti konkrēti ieteikumi dalībvalstīm.

Ziņojums aptver četrus pīlārus: valstu tiesu sistēmas, pretkorupcijas regulējumu, mediju plurālismu un citas institucionālās līdzsvara un atsvara sistēmas.

Plašāka informācija Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vietnē https://latvia.representation.ec.europa.eu/

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties