18. Oktobris 2017 08:43
Jaunumi
Edgars Rinkēvičs aicina paātrināt grozījumus ES Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā

17. oktobrī Luksemburgā norisinājās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padome un Vispārējo lietu padome 50. panta formātā, kurā Latviju pārstāvēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Padomē tika diskutēts jautājums par gatavošanos 19. oktobra Eiropadomei un apspriests ikgadējais likuma varas dialogs ES Padomē.

Padomē notika diskusija par 19. oktobra Eiropadomes secinājumu projektu, kura darba kārtībā šobrīd ir četri jautājumu bloki: migrācija, digitālie jautājumi, drošība un aizsardzība, kā arī ārējās attiecības. Runājot par Eiropadomes secinājumiem, E. Rinkēvičs pauda atbalstu digitālās ekonomikas attīstības priekšlikumiem, vienlaikus aicinot turpināt diskusiju un nesasteigt nodokļu ieviešanu digitālā sfērā, sagaidot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) analīzi un priekšlikumus. Ministrs arī aicināja pēc iespējas ātrāk veikt grozījumus ES Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā, iekļaujot tajā nepieciešamību katrā dalībvalstī veikt pasākumus mediju īpašumtiesību caurspīdīguma nodrošināšanai un nepieciešamību cīnīties pret apzināti nepatiesu ziņu izplatīšanu mediju un sociālo mediju telpā.

Sanāksmes laikā E. Rinkēvičs izteica līdzjūtību un nosodījumu saistībā ar žurnālistes un blogeres Dafnes Karuanas-Galicijas (Daphne Caruana Galizia) nogalināšanu, kas notika 16. oktobrī Maltā. Ministrs pauda pārliecību, ka žurnālistu drošībai ir jābūt prioritārai gan ES, gan nacionālā līmenī.

Tāpat norisinājās Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksme, kurā diskutēja par ES un Apvienotās Karalistes sarunās panākto progresu, raugoties uz 20. oktobra Eiropadomes 50. panta formāta sanāksmi. Notika arī viedokļu apmaiņa par Apvienotajā Karalistē izvietoto ES aģentūru – Eiropas Zāļu aģentūras un Eiropas Banku iestādes – pārvietošanas procesu.​

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties