2. Augusts 2017 09:36
Jaunumi
ASV kongresmeņi apstiprina stingru atbalstu Latvijas drošībai

1. augustā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Amerikas Savienoto Valstu kongresmeņa Džo Vilsona (Joe Wilson) vadīto delegāciju, lai pārrunātu Latvijas un ASV stratēģisko partnerību drošības un aizsardzības jomā, transatlantiskās attiecības, kā arī reģionālās drošības jautājumus.

Sarunas laikā A. Pildegovičs uzsvēra ASV administrācijas un kongresa atbalsta svarīgo nozīmi Latvijas drošības interesēm un aicināja ASV saglabāt militāro klātbūtni Latvijā. A. Pildegovičs vēlreiz apliecināja, ka Latvija no savas puses ir gatava sniegt savu ieguldījumu drošības stiprināšanā, nodrošinot aizsardzības budžeta pieaugumu līdz 2% no iekšzemes kopprodukta 2018. gadā.

ASV kongresmeņi apstiprināja stingru atbalstu Latvijas drošībai. Ļoti skaidri un tieši šo pašu ziņu Baltijas valstīm bija paudis ASV viceprezidents Maiks Penss (Mike Pence), tiekoties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezidentiem Tallinā š.g. 31. jūlijā. ASV kongresmeņi atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto valsts attīstībā, kas paver Latvijai labas iespējas nodot tālāk šo vērtīgo pieredzi valstīm, kuras vēl ir tikai sākušas reformu īstenošanas procesu. A. Pildegovičs aicināja ASV kongresu turpināt atbalstīt attīstības sadarbības programmas ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģiona valstīm. Latvija ir ieinteresēta turpināt līdzšinējo veiksmīgo sadarbību ar ASV attīstības sadarbībā. 

Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un ASV sadarbības iespējas hibrīdā apdraudējuma novēršanā, enerģētikas drošības jomā, kā arī ekonomiskās sadarbības un tirdzniecisko kontaktu aktivizēšanā.     

Uzziņai:

1. augustā Latvijā uzturējās ASV kongresa Pārstāvju palātas Bruņoto spēku komitejas delegācija šādā sastāvā – Džo Vilsons (Joe Wilson), Madeleine Bordalo (Madeleine Bordallo), Pols Kuks (Paul Cook), Džons Garamendi (John Garamendi), Džekija Valorski (Jackie Walorski). Vizīte Latvijā notiek plašāka reģionāla apmeklējuma ietvaros. Latvijā kongresmeņiem noritēja tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju un deputātiem, aizsardzības ministru. Kongresmeņi apmeklēja Lielvārdes militāro bāzi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties