7. Jūnijs 2017 10:01
Jaunumi
Ārvalstu kolēģu mācību vizīte Augstākajā tiesā un Tieslietu padomē
No AT arhīva

Otrdien, 6. jūnijā, Tiesnešu mācību centra organizētajā starptautiskajā pieredzes apmaiņas vizītē Augstāko tiesu apmeklēja 16 dalībnieki no dažādām Eiropas Savienības valstīm, tostarp 9 vispārējās jurisdikcijas tiesneši, 2 administratīvie tiesneši un 5 prokurori.

Šāda mācību vizīte tiek organizēta katru gadu Eiropas Tiesnešu tālākizglītības tīkla (EJTN) apmaiņas programmas ietvaros. Projektā tiek organizētas pieredzes apmaiņas vizītes, kuru mērķis ir veicināt savstarpēju juridisko prakšu atzīšanu, lai veidotu vienotu Eiropas tiesību telpu.

Ar Augstākās tiesas struktūru un darbības tendencēm viesus iepazīstināja Administratīvo lietu departamenta tiesnese un Tiesnešu ētikas komisijas priekšsēdētāja Anita Kovaļevska, sniedzot informāciju par Augstākās tiesas departamentu darbu, Tiesnešu ētikas komisijas funkcijām, kā arī atbildot uz interesējošiem jautājumiem.  

Tieslietu padomes sekretariāta vadītāja Solvita Harbaceviča sniedza visaptverošu informāciju par Tieslietu padomes darbu, tās izveidi un funkcijām.

Vizītes noslēgumā ārvalstu kolēģi apskatīja Augstākās tiesas telpas, apmeklēja muzeju un guva ieskatu Augstākās tiesas izveidē un Latvijas tiesu sistēmas attīstībā.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties