7. Aprīlis 2016 13:04
Jaunumi
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests tā dēvētajā Panamas dokumentu lietā veic likumā paredzētos pasākumus

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienests) priekšnieks Viesturs Burkāns informē, ka plašsaziņas līdzekļos atspoguļotajā, tā dēvētajā Panamas dokumentu lietā, Kontroles dienests uzsācis realizēt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā paredzētos pasākumus, tajā skaitā, pieprasot nepieciešamo informāciju dažādām institūcijām un dienestiem gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Kontroles dienests ir Finanšu izlūkošanas dienests, kas Prokuratūras pārraudzībā darbojas saskaņā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumu.

Kontroles dienesta uzdevums ir analizēt no likuma subjektiem, tajā skaitā bankām, saņemtos ziņojumus par neparastiem vai aizdomīgiem finanšu darījumiem un pamatotu aizdomu gadījumos par jebkura noziedzīga nodarījuma esamību ar sagatavotu materiālu informēt policiju jautājuma izlemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Kontroles dienests tika izveidots 1998. gada 1. jūnijā un šobrīd tajā strādā 30 darbinieki, ieskaitot arī tehniskos darbiniekus.

Detalizētāku aprakstu var atrast mājaslapā www.prokuratura.lv/public/30252.html, tajā skaitā arī par 2015. gada darba rezultātiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties