27. Novembris 2014 16:02
Jaunumi
Tieslietu ministrs sasauc pirmo sertificētu mediatoru kopsapulci
2
27.novembrī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs atklāja pirmo sertificētu mediatoru kopsapulci.
Tieslietu ministrija

Ceturtdien, 27.novembrī, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs atklāja pirmo sertificētu mediatoru kopsapulci. Kopsapulce notika Abrenes ielas tiesu nama konferenču zālē, un tās laikā tika ievēlēta Sertificētu mediatoru padome (Padome).

Dz.Rasnačs, atklājot sanāksmi, vēlēja mediatoriem veiksmi darbā un pauda cerību, ka mediācijas procesa iedzīvināšana civiltiesisko strīdu risināšanā atslogos Latvijas tiesas: „Ceru, ka šīs profesijas pārstāvji daudziem cilvēkiem nesīs izlīgumu, mieru un saticību. Prognozējam, ka mediatoru darba rezultātā tiesas tiks atslogotas vismaz par 10% civiltiesiskajos strīdos. Mediatori turpmāk būs miera un saticības nesēji starp konfliktā iesaistītajiem, jeb īsāk sakot – mierneši.”

Kopsapulces laikā Padomes locekļi tika izvēlēti no mediatoru vidus. Aizklātā balsojuma rezultātā tika atbalstīts šāds Padomes sastāvs: Kristīne Dārzniece, Laura Žukovska, Lelde Kāpiņa, Laima Ārija Zelmene un Baiba Kalnmeiere.

Jau iepriekš ziņots, ka mediatoru sertifikācijas pārbaudījums tika uzsākts šā gada 1.oktobrī, kas norisinājās trīs kārtās. Uz pirmo mediatoru sertifikācijas eksāmenu bija pieteikušies vairāk nekā simts pretendenti. Savukārt 2014.gada 27.oktobrī tieslietu ministrs pasniedza sertifikātus pirmajiem 24 Latvijā sertificētajiem mediatoriem.

Sākot ar 2015.gada 1.janvāri, spēkā stāsies kārtība par tiesas ieteiktu mediāciju: tiesai būs pienākums ieteikt mediāciju lietas dalībniekiem. Iesakot mediatoru, tiesai jābūt pārliecinātai par mediatora profesionalitāti, kā arī spēju kvalitatīvi un efektīvi vadīt mediācijas procesu, tādēļ nepieciešama mediatoru sertifikācija un atestācija.

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
mazgudrais
28. Novembris 2014 / 14:52
0
ATBILDĒT
pamats monopolam ir ielikt, ar to arī apsveicu
medijs
27. Novembris 2014 / 21:56
0
ATBILDĒT
Būtu tikai demokrātiski, ja atklātu plašākai sabiedrībai sertifikācijas kosmiski godīgo norisi...
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties