10. Februāris 2014 13:46
Jaunumi
Par šonedēļ kasācijas kārtībā izskatāmām lietām

Informācija par Augstākajā tiesā (AT) kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 10. līdz 14.februārim.

AT Administratīvo lietu departaments šonedēļ rakstveida procesā izskatīs astoņas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un četras blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētājs ir Valsts ieņēmumu dienests, Aizsardzības ministrija, Finanšu ministrija un Ieslodzījuma vietu pārvalde.

AT Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs 14 kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un vienu blakus sūdzību par zemākas instances tiesas lēmumu.

Savukārt AT Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs 12 lietas. Sešās lietās saņemtas apsūdzēto vai aizstāvju kasācijas sūdzības, vienā lietā iesniegts prokurora kasācijas protests par apelācijas instances tiesas spriedumu. Vienā lietā saņemta gan kasācijas sūdzība, gan protests. Divās lietās saņemti pieteikumi par spēkā stājušos nolēmumu jaunu izskatīšanu, vienā lietā izskatīs sūdzību par piemērotā drošības līdzekļa grozīšanu un vienā lietā – sūdzību par apelācijas instances tiesas lēmumu nosūtīt lietu jaunai izskatīšanai pirmās instances tiesā.

Informācija par atsevišķu lietu. Krimināllietu departaments 11.februārī rakstveida procesā izskatīs apsūdzēto, aizstāvju un cietušā kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumu, ar kuru visiem trim lietā apsūdzētajiem piespriests mūža ieslodzījums par trīs uzņēmēju slepkavību un vienu slepkavības mēģinājumu. Viens no apsūdzētajiem apsūdzēts par uzņēmēju slepkavību organizēšanu, bet divi apsūdzētie – Lietuvas pilsoņi – par šo slepkavību izpildīšanu. Ar AT Krimināllietu tiesu palātas 2013.gada 27.maija spriedumu visiem trim lietā apsūdzētajiem piespriests mūža ieslodzījums bez mantas konfiskācijas. Apsūdzētajiem diviem Lietuvas pilsoņiem tiesa papildus piemēroja izraidīšanu no Latvijas pēc soda izciešanas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz desmit gadiem. Apelācijas instances tiesa atstāja negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu daļā, ar kuru tā no visiem trim apsūdzētajiem solidāri par labu cietušajiem piedzina vairāk nekā Ls 367 000. (Lieta SKK-61/2014).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties