10. Aprīlis 2007 /NR. 15 (468)
Skaidrojumi. Viedokļi
No kura brīža var piemērot tiesas noteikto īres maksu
PhD
Arta Snipe
zvērināta advokāte 

2006.gada 8.martā Latvijas Republikas Satversmes tiesa pasludināja spriedumu lietā Nr.2005-16-01, kas no 2007.gada 1.janvāra atcēla likuma "Par dzīvojamo telpu īri" Pārejas noteikumos paredzētos "īres griestus". Šis spriedums, par to izteiktie viedokļi un izvērstās diskusijas atkārtoti vērsušas uzmanību uz valstī pastāvošo sociālo spriedzi, kur, no vienas puses, stāv cilvēki, kas nav spējīgi maksāt tirgus cenām atbilstošas īres maksas, bet, no otras puses, ir fiziskas un juridiskas personas, kam pieder ēku nekustamie īpašumi un kas ar pašreiz spēkā esošajām īres maksām nevar nodrošināt ēkas apsaimniekošanu un uzturēšanu, nemaz nerunājot par peļņas gūšanu no īpašuma.

No kura brīža var piemērot tiesas noteikto īres maksu

Par Satversmes tiesas spriedumu lietā Nr.2005-16-01 un likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 13.pantu

 

Mg.iur. Arta Snipe, zvērināta advokāta palīdze, LU Juridiskās fakultātes doktorante

 

02.JPG (11078 bytes)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

2006.gada 8.martā Latvijas Republikas Satversmes tiesa pasludināja spriedumu lietā Nr.2005-16-01, kas no 2007.gada 1.janvāra atcēla likuma “Par dzīvojamo telpu īri” Pārejas noteikumos paredzētos “īres griestus”.

Šis spriedums, par to izteiktie viedokļi un izvērstās diskusijas atkārtoti vērsušas uzmanību uz valstī pastāvošo sociālo spriedzi, kur, no vienas puses, stāv cilvēki, kas nav spējīgi maksāt tirgus cenām atbilstošas īres maksas, bet, no otras puses, ir fiziskas un juridiskas personas, kam pieder ēku nekustamie īpašumi un kas ar pašreiz spēkā esošajām īres maksām nevar nodrošināt ēkas apsaimniekošanu un uzturēšanu, nemaz nerunājot par peļņas gūšanu no īpašuma. Ir izskanējuši viedokļi, ka valsts savas sociālās problēmas risina vai nu uz sociāli mazāk aizsargāto grupu, vai arī uz namīpašnieku rēķina.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties