21. Marts 2024 12:17
Jaunumi
Diskusijā spriedīs par bāriņtiesu darbības aspektiem

Tuvojoties bāriņtiesu darbinieku dienai, Bērnu aizsardzības centrs (BAC) 25. martā rīkos tiešsaistes konferenci "Atklāti par bāriņtiesu", kurā aktualizēs sabiedrību interesējošus un visbiežāk apspriestus bāriņtiesas darbības aspektus, aģentūru LETA informēja BAC Kompetenču pilnveides nodaļas vadītāja Natālija Aprāne.

Lai izceltu bāriņtiesu darba nozīmi un lomu bērnu labbūtības nodrošināšanā, Labklājības ministrija, BAC un Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācija 26. martu pasludinājuši par bāriņtiesu darbinieku dienu.

Aktualizējot sabiedrību interesējošus un visbiežāk apspriestus bāriņtiesas darbības aspektus, divas stundas ilgā tiešsaistes diskusijā tiks apspriesti tādi jautājumi kā bāriņtiesas funkciju vadlīnijas, skaidrots, kādēļ sabiedrībā veidojies un popularitāti ieguvis priekšstats, ka bāriņtiesas primārā funkcija ir bērna nošķiršana no ģimenes, kā arī precizēts, kas bāriņtiesas kontekstā nozīmē termini "bērna labbūtība" un "bērna intereses", un kādēļ šiem jēdzieniem ir izšķirošā loma lēmumu pieņemšanā.

Tāpat tiks diskutēts par bāriņtiesas darbiniekiem nepieciešamajām profesionālajām un personīgajām kompetencēm, daloties ar pieredzes stāstiem un interesi raisošiem notikumiem no bāriņtiesas darbinieku ikdienas, kas saistās ar dzīves apstākļu pārbaudi un nereti bīstamām vizītēm, spēju operatīvi reaģēt un risināt radušās konfliktsituācijas. Vienlaikus tiks skaidrots, kāpēc sabiedrība nereti atšķirīgi no speciālistiem mēdz interpretēt bāriņtiesas rīcību un pieņemtos lēmumus.

Diskusijā pārrunās par bērna tiesībām vērsties bāriņtiesā pēc palīdzības un atbalsta. Tiks iezīmēta arī sabiedrības līdzdalība un atbalsts bērnu tiesību nodrošināšanā un veidi, kā iedzīvotāji var veicināt to, ka bērnam tiek sniegts nepieciešamais atbalsts. Atbalstu saņemt ir nepieciešams arī speciālistiem un bāriņtiesu darbiniekiem.

Diskusijā piedalīsies LM valsts sekretāra vietniece Diāna Jakaite, BAC vadītāja vietniece, Bērnu tiesību uzraudzības dienesta vadītāja Valentīna Gorbunova, Cēsu novada bāriņtiesas priekšsēdētāja un Latvijas bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes locekle Ivita Krastiņa, Kuldīgas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja un Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes locekle Liene Lācekle.

Diskusija būs skatāma 25. martā plkst.10 BAC, LM, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas bāriņtiesu asociācijas, Rīgas pašvaldības bāriņtiesas "Facebook" kontos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties