15. Marts 2024 13:33
Jaunumi
Stājas spēkā spriedums, kurā vērtēta lēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšana

Senāta Krimināllietu departaments 13. martā atteica ierosināt kasācijas tiesvedību. Atteikuma rezultātā stājās spēkā apgabaltiesas spriedums, ar kuru apsūdzētais atzīts par nevainīgu un attaisnots lēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanā.

Saskaņā ar Senāta konstatēto apgabaltiesa ir izvērtējusi lietā iegūtos pierādījumus un argumentēti atzinusi, ka apsūdzētais sazinājies ar cietušo, pārkāpjot ar tiesas nolēmumu noteikto aizliegumu, bet to nav darījis ļaunprātīgi.

Atbilstoši apgabaltiesas secinātajam apsūdzētais nav rīkojies ļaunprātīgā nolūkā, jo ar cietušo sazinājās vienu reizi. Tas tika darīts visnekaitīgākajā veidā, proti, ar vēstuļu starpniecību. Nodotās ziņas saturs nav bijis agresīvs, aizskarošs vai aizvainojošs. Apsūdzētajam nav bijusi vēlme sazināties ar cietušo nolūkā pārkāpt aizliegumu, iebiedēt viņu vai kādā citā veidā aizskart. Apsūdzētais tā rīkojās, lai informētu par automašīnas pārreģistrāciju Ceļu satiksmes drošības direkcijā un cietusī to varētu turpināt izmantot ceļu satiksmē.

Senāta lēmums. Lieta Nr. SKK-145/2024 (11092024720)

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties