7. Marts 2024 08:46
Jaunumi
Skaties tiešraidē! Uzņēmējdarbības un cilvēktiesību konference “Cilvēktiesības kā biznesa jaunā degviela” jau šodien pulksten 10

Tiesībsargs, Rīgas Juridiskā augstskola un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā aicina uzņēmējus 7. martā plkst. 10.00 piedalīties uzņēmējdarbības un cilvēktiesību konferencē “Cilvēktiesības kā biznesa jaunā degviela”. Tā norisināsies Rīgas Juridiskās augstskolas W42 auditorijā Strēlnieku ielā 4 k-2, Rīgā.

Konferences atklāšana

Konferenci atklās Rīgas Juridiskās augstskolas rektors Dr. Ādams Čarnota (Adam Czarnota), Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes doktorants, Saeimas Juridiskā biroja juridiskais padomnieks Mārtiņš Birģelis, kā arī SCHWENK Latvija Vides un juridiskā direktore, valdes locekle Evita Goša.

Atklāšanā piedalīsies arī Dānijas Cilvēktiesību institūta vadošā padomniece Gabriela Hollija (Gabrielle Holly), kura uzsver: “ANO Pamatprincipi un OECD Vadlīnijas kā ieteikuma rakstura tiesību instrumenti ir regulējoši un lielā mērā brīvprātīgi, taču aptuveni pēdējo desmit gadu laikā tie ir iedvesmojuši daļu no vadošajiem uzņēmumiem radošā veidā, īstenojot uz riskiem balstītu pieeju, izstrādāt risinājumus, lai tie atbilstoši apstākļiem pievērstos ietekmei uz cilvēktiesībām.”

Cilvēktiesību rūpības pienākums

Konferencē “Cilvēktiesības kā biznesa jaunā degviela” Latvijas uzņēmējus iepazīstinās ar cilvēktiesību rūpības pienākumu (due diligence), kā arī palīdzēs uzņēmumu pārstāvjiem izprast valsts un uzņēmuma pienākumus attiecībā uz cilvēktiesībām, identificēt cilvēktiesību riskus, kā arī iepazīties ar praktiskiem soļiem, lai novērstu vai mazinātu uzņēmumu negatīvo ietekmi uz cilvēktiesībām;

Rīgas Juridiskās augstskolas viesprofesors, Slovēnijas Nova Univerza Konstitucionālo tiesību un cilvēktiesību profesors Dr. Jernejs Letnars Černičs (Jernej Letnar Černič) atzīst, ka “uzņēmējdarbības un cilvēktiesību standarti rada cilvēktiesību ievērošanas kultūru uzņēmumos un izvirza cilvēkus uzņēmējdarbības centrā”.

Ir zināms fakts – uzņēmējiem laiks ir nauda, tāpēc konferencē īsi un kodolīgi:

  • Kā izprast, ar ko atšķiras valsts pienākums aizsargāt cilvēktiesības un uzņēmumu pienākums tās ievērot?
  • Kas ir cilvēktiesību rūpības pienākums (human rights due diligence), kā tas īstenojams uzņēmumā un vai Jūsu uzņēmumam šī būs obligāta prasība?
  • Ko praktiski darīt iesaka ārvalstu eksperti?
  • Latvijā esošu uzņēmumu piemēri, no kuriem iedvesmoties un gūt atziņas.
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties