22. Februāris 2024 16:12
Jaunumi
Biedrību par tiesas noteiktā aizlieguma pārkāpšanu brīdinās par kriminālatbildību

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Biedrību un nodibinājumu likumā, kas nosaka, ka biedrību par tiesas noteiktā aizlieguma pārkāpšanu sodīs un brīdinās par kriminālatbildību.

Jau pašlaik likumā ir ierakstīts, ka pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vai prokurora motivēta pieteikuma tiesa var aizliegt biedrībai veikt publisko darbību vai citu darbību līdz galīgā nolēmuma pieņemšanai attiecīgajā lietā.

Šodien likumā papildus noteikts, ka, ja līdz galīgā nolēmuma pieņemšanai lietā biedrība pārkāpj šo tiesas noteikto aizliegumu, tiesa pēc pieteicēja ierosinājuma piemēros biedrībai brīdinājumu vai naudas sodu un brīdinās par kriminālatbildību, kas iestājas, ja biedrība turpina pārkāpt tiesas lēmumu.

Ar grozījumiem likumā veikti arī vairāki citi precizējumi biedrību un nodibinājumu darbības regulējumā, piemēram, biedrībām un nodibinājumiem turpmāk būs jānorāda savu darbības jomu atbilstoši Ministru kabineta izstrādātajai klasifikācijai.

Tāpat izmaiņas nosaka regulējumu biedru attālinātajai dalībai un balsošanai biedru sapulcē, kā arī iespēju vienkāršotā veidā izbeigt biedrības vai nodibinājuma darbību ar Uzņēmumu reģistra vai VID lēmumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties