15. Februāris 2024 11:15
Jaunumi
Viss galvenais par publiskajām tiesībām vienā grāmatā
Attēls: Augstākā tiesa

Nozīmīgs notikums Latvijas tiesiskajā sistēmā – šonedēļ pie lasītājiem devās “Publisko tiesību” grāmata 900 lappušu biezumā.

Grāmatā pirmo reizi kā vienotu fenomenu aplūko visas moderno publisko tiesību nozares to mijiedarbībā. Koncentrētā veidā tiek aplūkoti dažādu tiesību nozaru svarīgākie jēdzieni un principi, gan to vēsturiskajā attīstībā, gan savstarpējā mijiedarbībā. Tai skaitā, piemēram, visu veidu procesuālās tiesības aplūkotas kā vienota tiesību nozare.

Zinātnisko monogrāfiju veidojis 21 autora kolektīvs EST tiesneses Inetas Ziemeles un senatores Sanitas Osipovas zinātniskā redakcijā.

Autoru kolektīvā arī senators Jānis Pleps. Viņš grāmatā definējis publisko tiesību priekšmetu, kā arī skaidrojis tādus publisko tiesību pamatjēdzienus kā tauta un suverenitāte.

Izdevēji – Tiesu namu aģentūra norāda, ka grāmata primāri paredzēta kā mācību palīglīdzeklis jurisprudences studentiem. Taču tā būs noderīga ikvienam juristam, jo vairāki publisko tiesību jautājumi Latvijas tiesību literatūrā aplūkoti pirmo reizi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties