7. Februāris 2024 13:51
Jaunumi
Virsprokurors: Krievija cenšas meklēt iespējas savu līdzekļu legalizēšanai Eiropā

Krievija pašlaik cītīgi meklē iespējas, ar kuru palīdzību spētu transportēt un legalizēt nelegāli iegūtus līdzekļus Eiropā, starptautiskā konferencē par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanu un kriminālvajāšanu sacīja Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors Juris Juriss.

Viņš norādīja, ka Krievija pašlaik ir nostādīta situācijā, kurā viņa ir spiesta aktīvi meklēt iespējas savu līdzekļu transportēšanai un uzturēšanai Eiropas valstīs, lai spētu norēķināties, tai skaitā par precēm, kuras vēlāk tiek izmantotas karā ar Ukrainu uzturēšanai.

Juriss uzsvēra, ka mūsdienu tehnoloģijas ļauj identificēt finanšu noziegumus daudz straujāk, bet vienlaicīgi tehnoloģijas palīdz veikt šos finanšu noziegumus un tas ir lielas izaicinājums visām tiesībsargājošām institūcijām, jo to uzdevums ir laicīgi šīs noziegumu pazīmes pamanīt.

Savukārt Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs norādīja, ka viens no rīkiem noziedzīgo līdzekļu līdzekļu apkarošanā ir panākt, lai šo līdzekļu legalizēšana būtu nelietderīga, jo noziedznieks apzināsies, ka nauda agri vai vēlu tiks konfiscēta kādā no valstīm.

Tāpat noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana kropļo konkurenci uzņēmējdarbībā, uzsvēra Rozenbergs.

Jau ziņots, ka Jūrmalā šodien plkst. 9.00 sākās prokuratūras sadarbībā ar ASV un Lielbritānijas vēstniecībām organizēta starptautiska konference par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanu un kriminālvajāšanu.

Konferenci atklāja ģenerālprokurors Juris Stukāns, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Brumels, ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties