7. Februāris 2024 10:42
Jaunumi
ASV vēstnieks Latvijā: Latvija un ASV turpina aktīvi sadarboties noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanā

Latvija un ASV turpina aktīvi sadarboties noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanā, starptautiskā konferencē par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanu un kriminālvajāšanu sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.

Viņš norāda, ka Latvija ir uzticams ASV partneris ne tikai drošības jautājumos, bet arī cīņā ar finanšu noziegumiem. Pēdējo gadu laikā ir izdarīts milzīgs solis, lai šos noziegumus pārtrauktu un ASV turpinās atbalstīt Latviju un citas valstis cīņā ar finanšu noziedzniekiem, jo tie apdraud izveidoto finanšu kārtību un mieru.

Pērnā gada dati liecina, ka 5% no pasaules iekšzemes kopprodukta ir noziedzīgi iegūtās naudas avots. Robinsons uzsver, ka tā ir milzīga summa, kura grauj ne tikai finanšu sistēmu un tās stabilitāti, bet arī potenciāli apdraud valstu drošību kopumā.

Iepriekš noziedzīgi iegūtie līdzekļi tika aktīvi legalizēta caur Baltijas valstīs izvietotajām bankām. Tās izmantoja Krievija, Baltkrievija un citas valstis, lai finansētu organizācijas, kuras, iespējams, ilgtermiņā apdraud pasaules drošību.

Noziedzīgi iegūtie līdzekļi apdraud ne tikai materiālās vērtības, bet grauj uzticēšanos valstij un tiesībsargājošām iestādēm, kurām būtu jāveicina sabiedrības saliedētība.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties