7. Februāris 2024 10:21
Jaunumi
Juris Stukāns: Latvijā ir izveidots unikāls mehānisms noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanai

Latvijā ir izveidots unikāls mehānisms noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanai, šodien starptautiskā konferencē par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanu un kriminālvajāšanu paziņoja ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Viņš uzskata, ka šobrīd Latvijā ir izveidota, iespējams, pasaulē labākā sistēma noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas novēršanai, jo tā paredz vienkāršotu procedūru šo līdzekļu identificēšanai un tālāko finanšu konfiscēšanu tiesas ceļā. Sadarbība notiek ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās ar vairākām pasaules valstīm, tai skaitā arī ar ASV.

Ģenerālprokurors norāda, ka katra demokrātiska valsts ir uzņēmusies novērst noziegumus, tai skaitā arī finanšu noziegumus, jo noziedzīgo līdzekļu legalizēšana ir saistīta ar valsts pastāvēšanu, izveidojot valsti, sabiedrība ir vienojusies maksāt nodokļus, bet bez nodokļiem valsts nav spējīga pildīt savas funkcijas un attīstīties.

J. Stukāns uzsver, ka Latvijā pēdējo gadu laikā ir izdarīts izrāviens ne tikai noziedzīgi iegūtu līdzekļu novēršanas mehānismā, bet arī sabiedrības uztverē par finanšu noziegumiem un to svarīgumu.

Jau ziņots, ka Jūrmalā šodien plkst. 9.00 sākās prokuratūras sadarbībā ar ASV un Lielbritānijas vēstniecībām organizēta starptautiska konference par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas izmeklēšanu un kriminālvajāšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Konferenci atklāja ģenerālprokurors Juris Stukāns, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pols Brumels, ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties