6. Februāris 2024 16:13
Jaunumi
Tieslietu ministrija Vienotās patentu tiesas budžetā šogad iemaksās 8475 eiro

Tieslietu ministrija (TM) uzņemsies valsts budžeta ilgtermiņa saistības, lai veiktu iemaksas Vienotās patentu tiesas budžetā 2024. gadā un turpmāk katru gadu 8475 eiro apmērā līdz 2029. gadam, šodien lēma valdība.

Eiropas Savienībā (ES) pērnā gada 1. jūnijā stājās spēkā jauns izgudrojumu aizsardzības veids - vienota spēka Eiropas patents.

Vienotā patenta tiesību aktu kopums ietver divas regulas, par kurām vienojās 2012. gadā un ar kurām īsteno ciešāku sadarbību vienotas patenta aizsardzības jomā, un 2013. gada 19. februārī parakstītu starpvaldību nolīgumu, ar ko izveido Vienoto patentu tiesu, kas ir kopīga ES līgumslēdzējām dalībvalstīm.

Pašlaik 17 ES dalībvalstis ir apņēmušās piedalīties vienotā patenta un Vienotās patentu tiesas darbībā - Austrija, Beļģija, Bulgārija, Dānija, Igaunija, Francija, Itālija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Portugāle, Slovēnija, Somija, Vācija un Zviedrija. Vēl septiņas dalībvalstis ir parakstījušas nolīgumu, bet vēl nav pabeigušas ratifikācijas procedūras - Čehija, Grieķija, Īrija, Kipra, Rumānija, Slovākija, Ungārija.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties