1. Februāris 2024 12:04
Jaunumi
Sodu reģistra arhīvā vairs neglabās ziņas par kriminālprocesos attaisnotām personām

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma valdības virzītos grozījumus Sodu reģistra likumā, kas nosaka, ka reģistra arhīva datubāzē netiks glabātas ziņas par personu, pret kuru sāktais kriminālprocess ir izbeigts uz reabilitējoša pamata, un par attaisnotu personu.

Iekšlietu ministrijas (IeM) pārstāvji norādījuši, ka attaisnotas personas datu papildu dublēšana un glabāšana Sodu reģistra arhīva datubāzē 100 gadus no personas dzimšanas brīža vai gadu pēc personas nāves nav nepieciešama leģitīmo mērķu sasniegšanai.

Sodu reģistrs ir valsts informācijas sistēma, kuras pārzinis un turētājs ir IeM Informācijas centrs. Reģistrā iekļautās ziņas ir ierobežotas pieejamības informācija. Reģistrā iekļauj ziņas par personu, pret kuru sākts kriminālprocess, proti, personas vārdu, personas kodu, valstisko piederību, dzīvesvietu, noziedzīga nodarījuma juridisko kvalifikāciju un cita veida informāciju.

Tāpat pēc IeM priekšlikuma likumā veiktas arī citas izmaiņas. Noteikts, ka par juridisko personu, pret kuru uzsākts process piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai, Sodu reģistrā iekļaujamas ziņas arī par nodrošinājuma līdzekļa veidu, tā piemērošanas, grozīšanas vai atcelšanas datumu un tās iestādes nosaukums, kura attiecīgo lēmumu pieņēmusi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties