18. Janvāris 2024 11:29
Jaunumi
Konkurences padomei uzticēs uzraudzīt Digitālo tirgu akta un Ārvalstu subsīdiju regulas piemērošanu Latvijā

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Konkurences likumā, kas paredz, ka Konkurences padome (KP) turpmāk uzraudzīs Digitālo tirgu akta un Ārvalstu subsīdiju regulas piemērošanu Latvijā un sniegs atbalstu Eiropas Komisijai tās izmeklēšanas darbībās.

Grozījumi autori Ekonomikas ministrijā (EM) norāda, ka KP izmeklēs arī Digitālo tirgu akta pārkāpumus atbilstoši Konkurences likumā noteiktajai kārtībai un varēs izmantot visas likumā noteiktās izmeklēšanas pilnvaras. Tāpat KP, sniedzot atbalstu komisijai Ārvalstu subsīdiju regulas pārkāpumu izmeklēšanā, būs visas Konkurences likumā paredzētās izpētes pilnvaras.

Līdz ar grozījumiem noteikta arī kārtība, kādā tiesa informē Eiropas Komisiju par tās lēmumiem saistībā ar Digitālo tirgu akta pārkāpumiem, kā arī kārtība zaudējumu atlīdzībai par Digitālo tirgu akta pārkāpumiem tiesā civilprasībās.

KP likumprojekta izpildei no 2024. gada ir nepieciešamas piecas jaunas amata vietas. Vienlaikus paredzēts, ka konkurences politikas ieviešanai 2024. gadā nepieciešami 179 429 eiro, 2025. gadā - 171 763 eiro, bet 2026. gadā - 171 912 eiro.

Likumprojekts izstrādāts, lai nodrošinātu Eiropas Parlamenta un Padomes Digitālo tirgu akta un Ārvalstu subsīdiju regulas prasību izpildi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties