9. Janvāris 2024 14:00
Jaunumi
Juridiskā komisija atbalsta nedaudz bargāku sodu par traucējumu radīšanu apdzenošā transportlīdzekļa vadītājam

Saeimas Juridiskā komisija otrajam lasījumam atbalstīja priekšlikumu Ceļu satiksmes likumā, kas paredz nedaudz bargāku sodu par traucējumu radīšanu apdzenošā transportlīdzekļa vadītājam.

Deputāti iecerējuši noteikt, ka par traucējumu radīšanu apdzenošā transportlīdzekļa vadītājam, palielinot braukšanas ātrumu vai mainot braukšanas trajektoriju, piemēros naudas sodu 55 eiro apmērā. Pašlaik sods par šādu pārkāpumu noteikts 40 eiro.

Tāpat deputāti atbalstīja priekšlikumu, kas paredz, ka par apdzīšanu regulējamos krustojumos vai par apdzīšanu neregulējamos krustojumos, izņemot gadījumus, kad apdzen uz galvenā ceļa attiecībā pret šķērsojamo ceļu, piemēro 55 eiro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam līdzšinējo 40 eiro vietā.

Par vairākiem priekšlikumiem komisija savu lēmumu plāno pieņemt nākamnedēļ, jo vēl nepieciešams precīzi noformulēt priekšlikumu tekstu.

Kā ziņots, sēdē pērn decembrī Juridiskā komisija pagaidām neatbalstīja icceri Ceļu satiksmes likumā veikt tādus grozījumus, kas ieviestu iespēju atņemt uz laiku autovadītāja tiesības par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu par vairāk nekā 30 kilometriem stundā (km/h).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties