8. Janvāris 2024 15:17
Jaunumi
Valsts prezidents: Latvijas Radio ir kritiski svarīga loma sabiedrības apziņošanā, tādēļ nav pieļaujami pārtraukumi programmā bez tūlītēja un visiem pieejama skaidrojuma par situāciju

8. janvārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētāju Jāni Siksni, padomes locekli Sanitu Upleju-Jegermani un padomes locekli Jāni Eglīti.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzklausīja SEPLP pārstāvju skaidrojumu par situāciju saistībā ar Latvijas Radio ētera pārrāvumu ugunsgrēka dēļ, kas notika š.g. 5. janvārī.

Valsts prezidents pauda nostāju, ka Latvijas Radio ir kritiski svarīga loma sabiedrības apziņošanā, tādēļ nav pieļaujami pārtraukumi programmā bez tūlītēja un visiem pieejama skaidrojuma par situāciju. Sabiedriskajiem medijiem ir jāspēj nekavējoties reaģēt un informēt visās komunikācijas platformās un arī tradicionālajās apraides frekvencēs. Informācijas pieejamība ir ļoti nozīmīga sabiedrības drošībai un pārliecībai šodienas apstākļos. Tas nav uzdevums un pienākums, kas ir atliekams uz vēlāku laiku.

Jautājums par sabiedrisko mediju darbības nepārtrauktību tiks skatīts Nacionālās drošības padomes sēdē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties