27. Decembris 2023 15:42
Jaunumi
KNAB rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Nacionālā veselības dienesta amatpersonu par publiskā iepirkuma nolikuma projekta izpaušanu

Šodien, 27. decembrī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtīja Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguva pierādījumus, ka Nacionālā veselības dienesta amatpersona izpauda ierobežotas pieejamības informāciju.

KNAB pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka Nacionālā veselības dienesta amatpersona nosūtīja kādai fiziskajai personai Nacionālā veselības dienesta iepirkuma nolikuma un pielikuma projektu, kas pirms iepirkuma faktiskas izsludināšanas ir ierobežotas pieejamības informācija un ko aizliegts izplatīt trešajām personām. Konkrētais iepirkums saistīts ar e-veselības sistēmas uzturēšanas darbiem.

KNAB kriminālprocesu uzsāka 2023. gada 23. maijā un izmeklēja neizpaužamu ziņu izpaušanu, par ko atbildība paredzēta Krimināllikuma 329. pantā.

KNAB, nosūtot krimināllietas materiālus Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai, noslēdza pirmstiesas izmeklēšanu. Pašlaik prokuratūrai kā procesa virzītājai jālemj par krimināllietas turpmāko virzību.

KNAB vērš uzmanību, ka kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties