14. Decembris 2023 14:09
Jaunumi
Tiesu administrācija analizē vienotās Rīgas pilsētas tiesas pirmā gada darba rādītājus
Attēls: Tiesu Administrācija

Pagājis vairāk nekā gads kopš pērn augustā, kad tiesu reformas rezultātā apvienojoties vairākām Rīgas pilsētas tiesām, uzsāka darbu Rīgas pilsētas tiesa. 

Reorganizācijas mērķis bija paaugstināt tiesu darbības efektivitāti un iespējami racionāli izmantot tiesu rīcībā esošos resursus. Vienotās Rīgas pilsētas tiesas pirmā darbības gada darba rezultāti apliecina, ka institucionālās pārmaiņas bija pareizas. Tā, piemēram, lietu caurlaidība ir sasniegusi 105,3%, kas nozīmē, ka tiesā lietas izskata vairāk nekā tās ienāk. Pozitīvu tendenci veido arī lietu atlikumu analīze pirmā darba gada beigās, un neizskatīto lietu atlikums ir samazinājies gandrīz par astoņiem simtiem.

Kā komentē Tiesu administrācijas direktors, tad tendences liecina, ka būtiskāk situācija var uzlaboties nākotnē, bet tam ir nepieciešams papildu laiks, jo atstātais mantojums bija smags. Visām tiesām bija novērojamas savas vājās vietas, zemi lietu caurlaidspējas rādītāji krimināllietām Latgales un Pārdaugavas tiesai, civillietām Latgales un Vidzemes priekšpilsētas tiesai.  Koncentrējot resursus un radot vienotus lietu sadales principus un kārtību, ir izdevies līdzsvarot un uzlabot lietu izskatīšanu un nākamā gada darba rezultāti to varētu apliecināt vēl uzskatāmāk.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties