12. Decembris 2023 12:45
Jaunumi
Valsts prezidents: KNAB uzmanības centrā ir jābūt rezultātam lietās, kas saistītas ar augstu korupcijas risku
Foto autors: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

12. decembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs apmeklēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), kur tikās ar biroja priekšnieku Jēkabu Straumi, darbiniekiem, iepazinās ar KNAB darba organizāciju un pārrunāja aktuālos darba jautājumus.

“Drošības situācija pasaulē mums vēlreiz atgādina, cik nozīmīgs Latvijas drošībai ir kopīgs darbs pie cīņas pret korupciju. Mums ir jāturpina aktīvs darbs, lai augtu mūsu neiecietība pret korupciju publiskajā un privātajā sektorā. Pateicos KNAB darbiniekiem par aktīvu pievēršanos tehnoloģiju izraisītajiem korupcijas riskiem. Arī turpmāk KNAB uzmanības centrā ir jābūt darbam un rezultātam lietās, kas saistītas ar augstu korupcijas risku,” pēc vizītes pauda Valsts prezidents.

Sarunā KNAB pārstāvji arī informēja par korupcijas riska jomām, kam pievērš pastiprinātu uzmanību. Vizītes laikā Valsts prezidentam bija saruna arī par mākslīgā intelekta izmantošanas riskiem priekšvēlēšanu aģitācijā.

Valsts prezidents vizītes laikā atzīmēja Starptautisko pretkorupcijas dienu un 20. gadadienu kopš Apvienoto Nāciju Organizācijas pieņemtās pretkorupcijas konvencijas, kas noteica arī šādas dienas atzīmēšanu 9. decembrī. Starptautiskā sadarbība un labākās prakses pārņemšana cīņai ar korupciju ir nozīmīga korupcijas novēršanas un apkarošanas darba sastāvdaļa.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties