8. Decembris 2023 09:14
Jaunumi
KNAB un Latvijas Pašvaldību savienība pārrunā aktualitātes pretkorupcijas jomā

7. decembrī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) norisinājās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes sēde, kuras laikā pārrunāti aktuālie temati korupcijas novēršanas un apkarošanas jomā.

Eiropas Prokuratūras un KNAB šogad veikto izmeklēšanas darbību kontekstā Eiropas prokurors Gatis Doniks un KNAB pārrunāja ar LPS pārstāvjiem iespējamo problemātiku kārtībā, kādā pašvaldības piesaista un iegulda Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus. Sēdes laikā iesaistītās puses diskutēja par iespējamajiem uzlabojumiem vai risinājumiem, lai struktūrfondu līdzekļu piesaiste būtu atbilstoša nacionālajām un Eiropas Savienības prasībām.

Tāpat KNAB iepazīstināja ar progresu projektā “Korupcijas novēršanas ietvara stiprināšana Latvijā”, kuru finansē Eiropas Komisija un īsteno Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD). Viens no projekta apakšmērķiem ir pārskatīt interešu konflikta novēršanas normatīvā regulējuma atbilstību mūsdienu situācijai. Šī gada septembrī OECD ekspertes iepazīstināja KNAB un citas publiskā un nevalstiskā sektora organizācijas ar izstrādāto starpziņojumu, kurā sniegta sākotnējā analīze par Latvijas interešu konflikta novēršanas regulējumu un tā piemērošanas praksi.

KNAB informēja LPS par aktualitātēm likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” regulējumā un Saeimā izskatāmajiem priekšlikumiem, kas tai skaitā paredz pienākumu valsts amatpersonai novērst un nenonākt interešu konflikta situācijā, ja tā ir patiesā labuma guvējs kādā komercsabiedrībā.

Tuvojoties priekšvēlēšanu aģitācijas periodam pirms 2024. gada 8. jūnijā paredzētajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, KNAB aktualizēja pašvaldībām saistošos priekšvēlēšanu aģitācijas perioda noteikumus un ierobežojumus, īpaši atgādinot par aizliegumu izmantot valsts un pašvaldību resursus aģitācijai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties