29. Augusts 2023 14:23
Jaunumi
Valsts prezidents: zvērinātu tiesu izpildītāju darbs veido sabiedrības viedokli par tiesu sistēmas efektivitāti

29. augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāju Ivetu Kruku, padomes priekšsēdētājas vietnieku Andri Spori un padomes direktori Gunu Berlandi, lai pārrunātu svarīgākās aktualitātes zvērinātu tiesu izpildītāju darbā.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pauda nostāju, ka zvērinātiem tiesu izpildītājiem ir īpaša loma un atbildība visu tiesas nolēmuma izpildē iesaistīto pušu pamattiesību nodrošināšanā, tādēļ zvērinātu tiesu izpildītāju darbs lielā mērā veido sabiedrības viedokli par tiesu sistēmas efektivitāti, caurspīdīgumu un taisnīgumu. “Ir jāpievērš īpaša vērība zvērinātu tiesu izpildītāju darbam lietās, kur skartas bērnu tiesības, tostarp, lietās par saskarsmes tiesību īstenošanu,” pauda E. Rinkēvičs.

Valsts prezidents sarunā pārrunāja arī Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes apsvērumus par starptautiskās sadarbības stiprināšanu, lai tiesu nolēmumu izpildi padarītu efektīvāku. Tāpat tika pārrunāti iekšējās kontroles mehānismi un pasākumi profesijas prestiža uzturēšanai un negodprātīgu zvērinātu tiesu izpildītāju atklāšanai.

Informācijai:

Zvērināti tiesu izpildītāji ir tiesu sistēmai piederīgas personas, kuras amatā uz mūžu ieceļ tieslietu ministrs. Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir zvērinātu tiesu izpildītāju pārstāvības un uzraudzības institūcija. Padomē ir septiņi locekļi, kurus no zvērinātu tiesu izpildītāju vidus uz trim gadiem ievēlējusi zvērinātu tiesu izpildītāju kopsapulce.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties