21. Jūlijs 2023 09:41
Jaunumi
KNAB veicis kriminālprocesuālās darbības Siguldas novada pašvaldībā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informē, ka š.g. 13. jūlijā iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā kratīšanas, izņemšanas un nopratināšanas, Siguldas novada pašvaldībā.

KNAB kriminālprocesu uzsāka 2023. gada 1. jūnijā, balstoties uz aizdomām par iespējamu gatavošanos ļaunprātīgi izmantot dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā un krāpšanu, par ko atbildība paredzēta Krimināllikuma 318. panta otrajā daļā un 177. panta pirmajā daļā.

Izmeklēšanas gaitā, iegūstot papildu informāciju, kriminālprocess 29. jūnijā tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 318. panta otrās daļas, 177. panta otrās daļas, 20. panta trešās daļas un 275. panta otrās daļas. Proti, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, Siguldas novada pašvaldības naudas līdzekļu izkrāpšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī uzkūdīšanu viltot dokumentu un viltota dokumenta izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Pašlaik divām kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību. Nevienai personai šajā kriminālprocesā nav piemēroti drošības līdzekļi.

KNAB turpina veikt pirmstiesas izmeklēšanu un nostiprināt iegūtos pierādījumus. Lai nodrošinātu iespējamo noziedzīgo nodarījumu sekmīgu pirmstiesas izmeklēšanu, KNAB šobrīd plašāku informāciju par kriminālprocesu un tajā iesaistītajām personām nevar sniegt.

KNAB vērš uzmanību, ka jebkurā kriminālprocesā iesaistītajām personām ir tiesības uz aizstāvību, un atgādina, ka nevainīguma prezumpciju piemēro visos kriminālprocesa posmos – sākot no brīža, kad persona tiek turēta aizdomās vai apsūdzēta, līdz brīdim, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā tiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties