12. Jūnijs 2023 11:28
Jaunumi
Aicina pieteikties Konkurences padomes locekļa amatam

Pirmdien, 12. jūnijā, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Konkurences padomes locekļa amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 3. jūlijam.

Galvenie nosacījumi, lai piedalītos konkursā:

  • atbilstība likuma prasībām, lai ieņemtu Konkurences padomes locekļa amatu;
  • atbilstība prasībām, lai pretendētu uz ierēdņa amatu;
  • atbilstība likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam;
  • maģistra grāds.

No konkursa dalībniekiem tiek sagaidītas zināšanas par konkurences tiesību piemērošanu, tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi. Jābūt izpratnei par valsts pārvaldes uzbūvi un administratīvā procesa jautājumiem, kā arī par finanšu vadības jautājumiem. Tāpat pretendentiem ir vēlama pieredze vadošā amatā.

Nepieciešamas arī vismaz vienas svešvalodas zināšanas B2 līmenī, vēlams, angļu valodas zināšanas. Papildus tam konkursa pretendentiem jāpiemīt teicamām stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm.

Šī amata vieta sniedz iespēju veicināt brīvas un godīgas konkurences attīstību tautsaimniecībā, kā arī darboties Eiropas un Starptautiskajā Konkurences iestāžu tīklā.

Konkurss norisināsies trīs kārtās:

  • pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām;
  • konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par Konkurences padomes galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumiem to īstenošanai;
  • savukārt atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas tādas vadības kompetences kā stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, attiecību veidošana un uzturēšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam. Mēnešalga noteikta 4152 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Konkursa sludinājums pieejams Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, Valsts kancelejas tīmekļvietnē un sociālo tīklu kontos, kā arī oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Jānis Lielpēteris, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece ārējo ekonomisko sakaru jautājumos Zaiga Liepiņa un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis. Tāpat par pretendentu novērtēšanas procesa novērotāju tiks uzaicināts Kaspars Gorkšs – Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties