7. Februāris 2022 10:12
Jaunumi
Mūsdienīgās drošības sistēmas Daugavpils tiesā samazinās viltus trauksmju gadījumus
No TA arhīva

Tiesu administrācijas viena no galvenajām funkcijām ir nodrošināt atbalstu tiesas efektīvam darbam un attīstībai. Lai sasniegtu šo mērķi, būtiski ir nodrošināt tiesu iestāžu maksimālu drošību, uzstādot un aprīkojot tiesu iestādes ar mūsdienīgām drošības sistēmām.

2021. gadā ar mūsdienīgām drošības sistēmām aprīkota Daugavpils tiesas ēka,18. novembra ielā 37.

Uzstādītās drošības sistēmas ļauj uzraudzīt tiesu apmeklētāju plūsmu iestādē, kā arī nodrošina telpās un teritorijā notiekošo notikumu vizuālu fiksēšanu.

Papildus minams, ka tiesā ir uzstādīta bagāžas kontroles rentgena iekārta, tādējādi preventīvi samazinot iespēju ienest tiesā neatļautus priekšmetus, kas varētu radīt paaugstinātas bīstamības situācijas.

Tiesu administrācijas direktors Andris Munda: “Drošība tiesā ir svarīga ne tikai tiesā strādājošajiem, bet arī visai sabiedrībai kopumā, tāpēc Tiesu administrācija arī tuvākajā nākotnē turpinās tiesu ēku aprīkošanu ar mūsdienīgiem drošības risinājumiem. ”

Papildu informācija

Tiesu aprīkošana ar drošības sistēmām tika uzsākta 2015.gadā, kad noslēdzās pilotprojekts „Drošība tiesās”, kura ietvaros Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa (tagad – Pārdaugavas tiesa) kā pirmā tika aprīkota ar vienotu piekļuves kontroles, videonovērošanas, apsardzes un ugunsdrošības sistēmu, kā arī ar caurskates metāla detektoru.

2017. gadā tika veikta Zemgales rajona tiesas Jelgavā un Vidzemes rajona tiesas Valmierā aprīkošana ar drošības risinājumiem. Rīgas apgabaltiesa aprīkota ar piekļuves kontroles turniketiem un rentgena iekārtām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties