26. Janvāris 2022 09:58
Jaunumi
Paldies Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu nama Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētājam Visvaldim Sprudzānam par tiesiskuma stiprināšanu 22 gadu garumā

Šodien, 26.janvārī, pēdējā darba diena tiesnesim, Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu nama Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētājam Visvaldim Sprudzānam, kurš amatu atstāj pēc paša vēlēšanās. Visvaldis Sprudzāns par tiesnesi nostrādājis 22 gadus, no tiem 15 gadus bijis Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāja vietnieks, Krimināllietu tiesu kolēģijas priekšsēdētājs.

No 2008. gada līdz 2016. gadam viņš bija ievēlēts Tiesnešu ētikas komisijā un 8 gadus bija šīs komisijas priekšsēdētājs.

Tiesneša profesionalitāti un veikumu tiesiskuma stiprināšanā atzinīgi vērtē V. Sprudzāna kolēģi. 

Juris Siliņš, Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētājs:

“Visvaldis Sprudzāns tiesneša amatā godprātīgi nostrādājis vairāk nekā divdesmit gadu, piecpadsmit no tiem vadījis Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namu un Zemgales apgabaltiesas Krimināllietu tiesu kolēģiju. Lai cik grūti un atbildīgi būtu amata pienākumi, Visvaldis vienmēr saglabājis optimismu, ar ko spējis iedvesmot arī kolēģus. Zemgales apgabaltiesas kolektīva vārdā Visvaldim Sprudzānam saku vislielāko paldies par godprātīgu, taisnīgu un nesavtīgu darba pienākumu pildīšanu. Nākotnē viņam novēlu optimismu, izturību un pārliecību!”

Elmārs Lenšs, Zemgales apgabaltiesas tiesnesis: 

“Kolēģis Visvaldis Sprudzāns vienmēr ir pieejams, ja nepieciešams kāds padoms. Ne tikai es, bet daudzi kolēģi novērtē viņa raksturīgās īpašības – atsaucību, draudzīgumu un miermīlību. Visvaldis ar ieinteresētību iesaistījās krimināltiesību attīstībā, izmantojot ilgo un vispusīgo darba pieredzi. Arī ļoti sarežģītās situācijās viņš šķietami viegli spējis noformulēt optimālo risinājumu, kas koleģiālā institūcijā ir nenovērtējams atbalsts ikdienas darbā.”

Inese Skudra, Zemgales apgabaltiesas tiesnese:

“Es Visvaldi Sprudzānu pazīstu jau 30 gadus, no 1992.gada,  kad kopā strādājām Aizkraukles rajona prokuratūrā par prokuroriem. Visvaldis ir ļoti apzinīgs, centīgs juridiskās profesijas pārstāvis, kurš ļoti skrupulozi, ar vislielāko atbildības sajūtu pilda darba pienākumus, iedziļinās lietas būtībā, lai pieņemtu pareizo risinājumu. Visvalža pieņemtais lēmums pārtraukt darba attiecības tiesneša amatā pašreizējā situācijā bija negaidīts un nepatīkams pārsteigums, jo tiek zaudēts augstas kvalifikācijas profesionālis ar bagātu dzīves un darba pieredzi.”

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tiesu sistēmas attīstībā un ilggadēju un pašaizliedzīgu darba pienākumu pildīšanu Visvaldis Sprudzāns apbalvots ar Tieslietu ministrijas II pakāpes Atzinības rakstu un “sudraba” spalvu. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties