24. Maijs 2021 13:47
Jaunumi
Disciplinārtiesa negroza jau otro lēmumu par amatalgas samazināšanu tiesnesei Maļinovskai

Disciplinārtiesa 24. maija sēdē atstāja negrozītu Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu par Rīgas rajona tiesas tiesnesei Agnesei Maļinovskai piemēroto sodu – amatalgas samazināšanu uz sešiem mēnešiem, ieturot 20 procentus no amatalgas.  Tiesneses sūdzība noraidīta.

Disciplinārlietu pret tiesnesi par darba pienākumu nepildīšanu bija rosinājusi Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja. Tiesnese vairākkārt kavējusi spriedumu sastādīšanas termiņus.

Disciplinārtiesas lēmums nav pārsūdzams. Pilns lēmums būs pieejams 18. jūnijā, kad tas tiks publicēts Augstākās tiesas mājaslapā.

Šis ir jau šogad otrais Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmums par amatalgas samazināšanu tiesnesei Agnesei Maļinovskai, ko Disciplinārtiesa atstāj negrozītu. Par tīšu likuma pārkāpumu tiesas lietas izskatīšanā un darba pienākumu nepildīšanu tiesnese janvārī saņēma disciplinārsodu – amatalgas samazināšanu uz sešiem mēnešiem, ieturot 10 procentus no amatalgas.

Disciplinārtiesa tiek sasaukta Augstākajā tiesā pārsūdzēto Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu tiesiskuma izvērtēšanai, pārsūdzēto Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas sniegto negatīvo atzinumu tiesiskuma pārbaudīšanai, kā arī pārsūdzēto ģenerālprokurora lēmumu par disciplinārsodu piemērošanu izskatīšanai. Disciplinārtiesas sastāvā ir seši Augstākās tiesas departamentu tiesneši.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties