26. Marts 2021 18:18
Jaunumi
Tieslietu padomes tiesneši tiekas ar “Delnu”

Pēc Sabiedrības par atklātību – Delna jaunās komandas iniciatīvas 26. martā notika Tieslietu padomes tiesnešu tikšanās ar biedrības pārstāvjiem, lai iepazītos un pārrunātu iespējamo sadarbību.

Biedrības direktore Inese Tauriņa iepazīstināja ar Delnas iniciatīvām tiesiskuma un demokrātiskās apziņas stiprināšanā, kurā nozīmīga vieta ierādīta atbalstam tiesību aizsardzības institūcijām. Savukārt Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs informēja par Tieslietu padomes darbības mērķiem un stratēģiju, kas ir virzīta uz atbildības uzņemšanos tiesu sistēmas attīstībā.    

Biedrības un tiesu sistēmas darbībā var atrast kopīgus saskarsmes punktus – tiesu neatkarības stiprināšana, sabiedrības uzticēšanās tiesu sistēmai, tiesiskuma un atklātības stiprināšana, korupcijas mazināšana valstī. Tikšanās laikā pārrunātas iespējamās sadarbības formas kopīgo mērķu sasniegšanā, uzsverot nepastarpinātas informācijas nozīmi šajā procesā. Runājot par sabiedrības viedokļa noskaidrošanu, aktualizēts jautājums par dažādām aptaujām, to metodoloģiju un mērķi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties