26. Augusts 2020 09:38
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs: tiesvedības kvalitāti nodrošina arī advokāti
No AT arhīva

Augstākās tiesas priekšsēdētāja Aigara Strupiša un Zvērinātu advokātu kolēģijas priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga tikšanās laikā 25. augustā apspriesti tiesu sistēmai aktuāli jautājumi – kasācijas sūdzību un spriedumu kvalitāte, advokātu un tiesnešu mācību sasaiste un citi tiesvedības kvalitātes jautājumi.

“Tiesvedības kvalitātes jautājumi jārisina kompleksi, iesaistoties visiem procesā iesaistītajiem lietas dalībniekiem, tai skaitā advokātiem kā tiesu sistēmai piederīgām personām,” uzsver Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Sarunas laikā apspriesta advokātu un tiesnešu apmācības sasaiste, adaptējot tiesnešiem paredzēto semināru par civillietu izskatīšanas metodoloģiju advokātu apmācībai.

Runājot par kasācijas sūdzību kvalitātes uzlabošanas iespējām, akcentēti divi galvenie virzieni. Pirmais – metodoloģijas izstrādāšana un advokātu apmācības no Senāta puses, otrais – advokātu atbildības nodrošināšana par nekvalitatīvām kasācijas sūdzībām.

Savukārt saistībā ar spriedumu kvalitāti īpaša uzmanība pievērsta kasācijas robežu jautājumam un vienotas tiesu prakses nodrošināšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties