28. Novembris 2018 11:12
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem divu notāru zvērestu
Agnese Stalberte-Švarca, Ivars Bičkovičs un Inga Ērgle
No TM arhīva

Otrdien, 27. novembrī Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņēma notāru Ingas Ērgles un Agneses Stalbertes-Švarcas zvērestu.

Inga Ērgle iecelta par zvērinātu notāri Latgales apgabaltiesas darbības teritorijā Daugavpilī, Agnese Stalberte-Švarca – Latgales apgabaltiesas darbības teritorijā Krāslavā.

Agnese Stalberte-Švarca zvērinātas notāres amata pienākumus sāks pildīt no 2019. gada 14. janvāra, Inga Ērgle – no 2019. gada 21. janvāra.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pēc zvēresta pieņemšanas sveica notāres, Latvijai īpašā gadā pievienojoties notāru saimei, un vēlēja notārēm stiprināt uzticību tiesu varai. Zvērinātu Notāru padomes priekšsēdētāja vietniece Anta Maldupe-Krūmiņa jaunajām kolēģēm, pievienojoties notāru saimei, dāvāja notāru nozīmītes. Savukārt Zvērinātu Notāru padomes izpilddirektore Vija Piziča jaunajām notārēm vēlēja būt tam stiprajam balstam, kas vieš uzticību un palīdz cilvēkiem, kas mūsdienu straujajā pārmaiņu laikā vēršas pie notāra. 

Zvērināti notāri ir tiesu sistēmai piederīgas personas, kuras pastāv pie apgabaltiesām. Saskaņā ar Notariāta likumu zvērināts notārs iekļaujams zvērinātu notāru sarakstā un var sākt pildīt amata pienākumus tikai pēc tam, kad viņš apdrošinājis profesionālās darbības rezultātā iespējamā zaudējuma risku un devis Augstākās tiesas priekšsēdētājam zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties