6. Decembris 2017 09:11
Jaunumi
Zvērinātu advokātu rindas papildina 15 advokāti, seši no tiem tiesību doktori
Pēc zvēresta došanas jaunie advokāti kopā ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu
No AT arhīva

Otrdien, 5. decembrī,  Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pieņēma piecpadsmit Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemto advokātu zvērestu.

Par to, ka advokātu saime saņēmusi spēcīgu papildinājumu, liecina fakts, ka seši no jaunuzņemtajiem zvērinātajiem advokātiem ir tiesību zinātņu doktori – Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors Kaspars Balodis, bijušais AS “Reverta” daļas vadītājs Rolands Neilands, “Lindorff Oy” Latvijas filiāles vecākais jurists Andris Pešudovs, zvērināta advokāta Romualda Vonsoviča biroja juriste Zane Sedlova, Rīgas domes Plānošanas, iepirkumu un kontroles nodaļas vadītāja Una Skrastiņa un zvērinātu advokātu biroja “Brandes Rechtsanwalte” juriste un mediatore Inga Švarca.

Tāpat par zvērinātiem advokātiem kļuvuši zvērinātu advokātu palīgi Agnese Bulmeistere, Andis Ozoliņš, Mārtiņš Pētersons, Reinis Sokolovs, Māra Stabulniece un Madara Stūrīte, pašnodarbinātas personas juridisko pakalpojumu sniegšanā Inese Baikovska un Zane Ruka, juridiskā biroja “Gerions” valdes locekle Natasja Laikovska.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likuma 46. pantu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties