27. Oktobris 2017 17:55
Jaunumi
LU Juridiskajā fakultātē diskutēs par nepārtrauktības doktrīnas piemērošanu Baltijas valstīs

26. oktobrī ar plenārsēdi, kas veltīta Latgales kongresa 100. gadadienas atcerei, Daugavpilī atklāts jau septītais Letonikas kongress. Kongress vēl nedēļu turpināsies virknē dažādu sekciju; ieplānotas arī akadēmiskas diskusijas un izstādes Rīgā un Liepājā.

Kongresa sekciju sēdes ieplānotas laikā no 27. oktobra līdz 3. novembrim, interesentus iepazīstinot ar valsts pētījumu programmas Letonika ietvarā īstenotajiem pētījumiem un atklājumiem par Latviju, tās vēsturi, kultūru un citiem aspektiem.

Šā gada 2. novembrī Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) konferenču zālē ieplānota sekcija par nepārtrauktības doktrīnas piemērošanu Baltijas valstu kontekstā.

Sekcijas darbu plkst. 14.00 atklās Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Baltijas stratēģisko pētījumu centra valdes priekšsēdētājs, LZA īstenais loceklis Tālavs Jundzis, Latvijas vēstures institūta vadošais pētnieks Ainārs Lerhis un Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors Jānis Lazdiņš.

Sekcijas ziņojumu sēriju ar referātu par nepārtrauktības teorijas problēmām starptautiskajās tiesībās iesāks Satversmes tiesas priekšsēdētāja, Ph. D. Ineta Ziemele, bet par Baltijas valstu nepārtrauktības jautājumiem Apvienoto Nāciju Organizācijā ziņos LZA Baltijas stratēģisko pētījumu centra valdes priekšsēdētājs Dr. iur., Dr. habil. sc. pol. Tālavs Jundzis.

Diskusijas trimdā par atjaunotas Latvijas Republikas pārvaldību 20. gadsimta 50. - 60. gados skaidros LZA Baltijas stratēģisko pētījumu centra pētnieks Ph. D. Eduards Bruno Deksnis, savukārt centra pētniece, Mg. hist. Kristīne Beķere informēs par trimdas politiskajām akcijām pārvietoto personu nometnēs Vācijā.

LU JF Tiesību teorijas un vēstures zinātņu katedras docents, Dr. iur. Jānis Pleps referēs par 1944. gada 8. septembra Deklarācijas par Latvijas valsts atjaunošanu valststiesisko nozīmi, bet profesors, Dr. iur. Jānis Lazdiņš uzstāsies ar ziņojumu par tiesu nolēmumu ietekmi un īpašumu denacionalizāciju Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas de facto.

Sekcijas darbu noslēgs diskusija.

Interesenti laipni aicināti sekcijas darbam sekot līdzi klātienē. Iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties