19. Jūnijs 2017 15:20
Jaunumi
Stājies spēkā spriedums bijušo Parex bankas īpašnieku prasībā pret Latvijas Republiku Finanšu ministrijas personā

Augstākās tiesas Civillietu departaments 19. jūnijā, rīcības sēdē izvērtējot prasītāju Valērija Kargina, Viktora Krasovicka, Georgija Krasovicka un Aleksandras Krasovickas kasācijas sūdzības par Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas spriedumu, pieņēma lēmumu neierosināt lietā kasācijas tiesvedību.

Augstākās tiesas tiesnešu kolēģijai nav acīmredzama pamata uzskatīt, ka pārsūdzētajā spriedumā ietvertais lietas iznākums ir nepareizs.Līdz ar to lietā stājas spēkā Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas 2016. gada 25. novembra spriedums, ar kuru pilnībā noraidīta prasītāju prasība pret Latvijas Republiku Finanšu ministrijas personā, AS „Reverta”, VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” un VAS „Privatizācijas aģentūra” par 2008. gadā slēgto Ieguldījuma līgumu un 2008. gada 2. un 3. decembra Vienošanos par grozījumiem Ieguldījuma līgumā, tajā skaitā – visu to ietvaros sniegto garantiju un apliecinājumu atzīšanu par spēkā neesošiem, 2008. gada 4. decembrī noslēgto Hipotēku un Finanšu ķīlas līgumu atzīšanu par spēkā neesošiem un ierakstu dzēšanu zemesgrāmatā. Augstākās tiesas lēmums nav pārsūdzams.

Izskatot lietu pirmajā instancē, arī Rīgas apgabaltiesa 2014. gada 20. janvārī prasību noraidīja. 

Prasītāji Valērijs Kargins, Viktors Krasovickis, Georgijs Krasovickis un Aleksandra Krasovicka ar prasību tiesā vērsās 2012. gada 1. martā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties