6. Februāris 2017 16:21
Jaunumi
Maksātnespējas administrācijas direktora amatam tieslietu ministrs virza Inesi Šteinu

Apstiprināšanai Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktora amatā tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs virza Inesi Šteinu, kuru vērtēšanas komisija atzinusi par vislabāk atbilstošo pretendentu šim amatam noteiktajām prasībām.

Tieslietu ministrs atzīst, ka I. Šteinas līdzšinējā ilggadīgā pieredze valsts pārvaldē, tostarp stratēģiskajā vadībā un pārmaiņu vadībā, ļaus viņai sekmīgi organizēt savu un Maksātnespējas administrācijas darbu.

Pēc tikšanās ar komisijas ieteikto pretendenti, ministrs uzsver, ka I. Šteina savā darbībā būs vērsta uz reformām un spēs profesionāli vadīt maksātnespējas procesu uzraugošo institūciju, lai nodrošinātu MNA kompetencē esošo uzdevumu izpildi.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs, Pretendentu vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs Raivis Kronbergs norāda, ka I.Šteinai ir vairāk nekā desmit gadu pieredze valsts pārvaldē, tostarp projektu vadībā un citu iestāžu īstenoto projektu uzraudzībā un kontrolē, kas liecina par labām vadības kompetencēm, lai sekmīgi organizētu starpinstitūciju sadarbību maksātnespējas jomā.

Jautājumu par Ineses Šteinas apstiprināšanu MNA direktora amatā tieslietu ministrs virzīs izskatīšanai Ministru kabineta 14. februāra sēdē. Savus jaunos amata pienākumus I. Šteine sāks pildīt 20. martā.

Papildu informācija

MNA direktora amata pretendentei I.Šteinai ir maģistra grāds ekonomikā, ilggadēja pieredze vadošos amatos valsts pārvaldē, strādājot gan Nodarbinātības valsts aģentūrā un Finanšu ministrijā. Vadības kompetenču novērtēšanā I.Šteina ieguva vislabāko novērtējumu.

Pretendentu vērtēšanas komisijā ir iekļauti Tieslietu ministrijas un Valsts kancelejas pārstāvji, vērtēšanas procesā novērotāju statusā piedalījās arī Latvijas Darba devēju konfederācijas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties